You Are Here: Home - 1 , ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Χρηματοδότηση 8,5 εκατ ευρώ για αναπλάσεις διεκδικεί ο Δήμος από το Πράσινο Ταμείο

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

To “πράσινο φως» από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναμένει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τη διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων, ούτως ώστε να προχωρήσει η απαλλοτρίωση σημαντικών κοινόχρηστων χώρων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα ανάπλασης και προστασίας των Βυζαντινών τειχών καθώς και πλήθος τοπικών παρεμβάσεων σε υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης.
Οι πλήρεις φάκελοι με τα απαραίτητα δικαιολογητικά των υποθέσεων όπως εγκρίθηκαν κατά προτεραιότητα από το Δημοτικό Συμβούλιο και μέσω των οποίων ο Δήμος Θεσσαλονίκης διεκδικεί χρηματοδότηση ύψους 8.671.000€, έχουν ήδη αποσταλεί από τις 23 Δεκεμβρίου στο Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ.
Με την παραπάνω χρηματοδότηση, θα καταβληθούν οι ρυμοτομικές αποζημιώσεις στους νόμιμους δικαιούχους και στη συνέχεια η Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων του Δήμου Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε έργα ανάπλασης και προστασίας των βυζαντινών τειχών στην Άνω Πόλη, καθώς επίσης:
-Στη διάνοιξη και κατασκευή της οδού Στουρνάρα από την πλατεία Μουσχουντή έως την οδό Ερατούς,
-Στη διάνοιξη του σημαντικού οδικού κόμβου Αγ. Δημητρίου – Κατσιμίδου (στροφή Τριανδρίας),
-Στην αξιοποίηση των δημοτικών οικοπέδων στην περιοχή Καρακάση – Δελφών με τη δημιουργία αθλητικού κέντρου και υπογείου σταθμού αυτοκινήτων σε συνεργασία με το Μετρό Θεσσαλονίκης.
Επίσης προβλέπονται και άλλες τοπικές παρεμβάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης σε υποβαθμισμένες περιοχές, που θα επιλύσουν μακροχρόνιες εκκρεμότητες εφαρμογής του σχεδίου πόλεως.

Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων έχουν διεκπεραιώσει περισσότερες από 33.000 δηλώσεις τακτοποίησης ημιυπαίθριων στο Νομό Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας έτσι στην εισροή άνω των 72.000.000€ στο Πράσινο Ταμείο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεννόηση με το ΥΠΕΚΑ προετοιμάζει και θα υποβάλει το προσεχές διάστημα νέα συμπληρωματικά αιτήματα για τη χρηματοδότηση έργων.
Μέσω αυτών θα διεκδικείται η χρηματοδότηση των διανοίξεων οδικών αξόνων και χώρων κοινόχρηστου πρασίνου, κατά προτεραιότητα στην περιοχή Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, στην Άνω Πόλη και στην περιοχή Νέας Ελβετίας.
«Διεκδικούμε από το ΥΠΕΚΑ τη χρηματοδότηση αναπλάσεων σε ευαίσθητες περιοχές της πόλης μέσα από το Πράσινο Ταμείο που συστάθηκε για να εξυπηρετήσει το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, έχοντας συμβάλλει σημαντικά στο Ταμείο χάρη στην εξυπηρέτηση δεκάδων χιλιάδων φακέλων για ημιυπαίθριους. Διεκδικούμε, λοιπόν, με αξιώσεις τις χρηματοδοτήσεις για έργα που έχουν κατεξοχήν περιβαλλοντικό χαρακτήρα και τα οποία θα δώσουν ανάσα σε περιοχές που το έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign