You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Τζιτζικώστας: Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη για την κατάργηση της Γ. Γ. Μακεδονίας-Θράκη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας για την επικείμενη κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Σε περίοδο βαθιάς ύφεσης και έλλειψης οποιασδήποτε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν με την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης, να στερήσουν ακόμα ένα εν δυνάμει εργαλείο από τη Βόρεια Ελλάδα, την ώρα που το απαραίτητο συμμάζεμα του σπάταλου κράτους και το κλείσιμο φορέων που αποδεδειγμένα δεν έχουν κανένα ρόλο και αντικείμενο, έχει βαλτώσει.

Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία, σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουν ανάγκη από θεσμούς που εξυπηρετούν αναπτυξιακούς και ασφαλώς εθνικούς σκοπούς.

Η επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης με τη μεταφορά ουσιαστικών αρμοδιοτήτων με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά ώστε να καταστεί μοχλός ανάπτυξης για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, αποτελεί τη μόνη αποδεκτή επιλογή.

Σε μια στιγμή που όλα τα εθνικά μας θέματα είναι στον αέρα και οι βόρειοι γείτονές μας ασκούν όλα τα μέσα που διαθέτουν για να πετύχουν τις επιδιώξεις τους, εμείς συνεχίζουμε να τους διευκολύνουμε αφαιρώντας από τους επίσημους θεσμούς μας τη λέξη Μακεδονία».
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign