You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Δείτε ποιες είναι οι προγραμματισμένες πορείες για την Τρίτη


Η συγκέντρωση που καλεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων είναι στις 18.00 στην συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους ενώ την ίδια ώρα στην Καμάρα καλεί και η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους απεργούς στη Χαλυβουργία.


Στις 18.30 στην συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους οργανώνει συγκέντρωση και το ΠΑΜΕ.


"Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνεται την Τρίτη 17/1 ώρα 6 μ. μ. στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Εγνατία από την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων σωματείων του Ν. Θεσσαλονίκης.
Χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία, στον ALTER, στην Ελευθεροτυπία, στη Μακεδονία, στον Πετζετάκη, στο Μπαλλή, στο πρώην ΕΛΛΕΝΙΤ, στη Μινέρβα, στη ΛΟΥΚΙΣΣΑ και σε πολλούς άλλους χώρους και καλεί όλους τους εργαζόμενους με όπλο τους αγώνες, το συντονισμό και την αλληλεγγύη να χτίσουν το δικό τους μέτωπο αντίστασης και ανατροπής των πολιτικών της μαύρης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της τρόικας, του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.
Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Πλήρη, ασφαλισμένη και σταθερή εργασία για όλους και όλες.
Απαγόρευση των απολύσεων. Όχι στις εφεδρείες. Επίδομα για τους ανέργους ίσο με το 80% του μισθού τους πριν την απόλυση και πλήρη συνταξιοδοτική και ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη.
Κατάργηση του άρθρου 99 - Εφαρμογή των ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται για τους εργοδότες σε περίπτωση μη καταβολής δεδουλευμένων.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και διαγραφή των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες. Όχι στην πληρωμή των νέων χαρατσιών."

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign