You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Γκιουλέκας: «Ξεδιάντροπη η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης να καταργήσει τη Γ.Γ.Μακεδονίας-Θράκης»

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργού Ανάπτυξης για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης, ο αν.Τομεάρχης Εξωτερικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία καταργείται η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης χαρακτηρίζεται μόνο από μία λέξη: Ντροπή!
Μετά το ξήλωμα των Υπουργείων Μακεδονίας - Θράκης, Τουρισμού και Ναυτιλίας, χθες, το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Αποφάσισε να εξαφανίσει πλήρως τα ονόματα της Μακεδονίας και της Θράκης από κάθε θεσμό και κρατική υπηρεσία και να ξεγυμνώσει πλήρως τη Βόρεια Ελλάδα από οποιαδήποτε αρμοδιότητα και ρόλο στην κεντρική διοίκηση.
Απ' ότι φαίνεται η αναδιάρθρωση του Υπουργείου δεν χωράει την "περιττή" Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, η οποία θυσιάστηκε στο όνομα της μείωσης των Γραμματειών και των Διευθύνσεων της νέας δομής του Υπουργείου Ανάπτυξης. Κατά τα άλλα το σπάταλο κράτος καλά κρατεί!
Και όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση των Σκοπίων συνεχίζει ανεμπόδιστη να προπαγανδίζει την ψευδομακεδονική ταυτότητά τους και να καπηλεύεται την ιστορία και το όνομα της Μακεδονίας.
Η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης σημαίνει ένα και μόνον πράγμα. Την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των περιοχών της Μακεδονίας και της Θράκης, που ξεκίνησε συμβολικά με την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης -γιατί, ουσιαστικά, η Βόρεια Ελλάδα και η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη, έχουν εγκαταλειφθεί από την κεντρική εξουσία τα τελευταία χρόνια, με όλα τα μεγάλα έργα να καρκινοβατούν-.
Για όλα αυτά μόνο μια λέξη ταιριάζει. Ντροπή!
Πάγια επιδίωξη και διεκδίκησή μας είναι η επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και για λόγους αναπτυξιακούς, αλλά κυρίως για λόγους εθνικούς, σε μια περίοδο που οι σφετεριστές της ιστορίας μας, πάνω από τα βόρεια σύνορά μας, συνεχίζουν τις προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας».
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign