You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη τίμησε τους αριστούχους

Τιμή στους άριστους

Το αδιαχώρητο καταγράφηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη, που γέμισε ασφυκτικά από νιάτα και νέους ανθρώπους. Ο δήμος βράβευσε περίπου 600 νέους ακαδημαϊκούς που είναι δημότες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και οι οποίοι εισήλθαν πέρσι σε σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας.

Ομιλητές στην εκδήλωση ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρτσιώτης.

Στην ομιλία του ο κ. Μυλόπουλος διέλυσε τους μύθους για το τι συμβαίνει στο ελληνικό πανεπιστήμιο, ενώ επισήμανε ότι η επένδυση στην παιδεία είναι μια επένδυση για το μέλλον. «Επενδύοντας στην παιδεία, επενδύουμε στο αύριο και στο μέλλον, που είναι τα παιδιά μας, οι νέοι και οι νέες. Αν θέλουμε η χώρας μας να βρει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, αν θέλουμε εμείς οι ίδιοι αντί να τρέχουμε στις ουρές των βουλευτικών γραφείων για κάποιο ρουσφέτι, να προσπαθήσουμε μέσα από την πραγματική μας συμβολή στην οικονομία και την κοινωνία να αλλάξουμε τα πράγματα, τότε πρέπει να ξεκινήσουμε από τον άνθρωπο. Και να επενδύσουμε στην παιδεία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΑΠΘ, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία του δήμου, που -όπως είπε- είναι «μια κίνηση που δίνει κίνητρο, αλλά και ηθική επιβράβευση σε αυτούς που προσπάθησαν».

Ο κ. Καϊτεζίδης παρότρυνε τους νέους να κατακτήσουν τη γνώση και να αμφισβητήσουν τον κόσμο. «Γίνετε φορείς του νέου, προκαλέστε με τις θέσεις σας, καινοτομήστε, ταράξτε τα στάσιμα νερά της εποχής. Φτιάξτε ελπίδα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Επίσης τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του δήμου για τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας, που έχει τον τίτλο «Έργο δημοτών», ένα κάλεσμα που συνάντησε ήδη τη θετική ανταπόκριση από τους νέους που ήταν παρόντες στην εκδήλωση.
Με νόημα και η παρότρυνση που έκανε στο χαιρετισμό του ο κ. Καρτσιώτης προς τους νέους φοιτητές: «Να αλλάξουμε την πατρίδα και όχι να αλλάξουμε πατρίδα»…
Στη συνέχεια ο κάθε νέος φοιτητής βραβεύτηκε από το δήμο μας. Λαμβάνοντας έναν πάπυρο, που είχε πάνω του γραμμένη μια φράση του Μένανδρου από τον 4ου π.Χ. αιώνα, μια φράση που αποτελούσε και το μήνυμα της χτεσινής όμορφης βραδιάς. ««Αλωτά γίγνεται επιμελεία και πόνω άπαντα», ότι δηλαδή όλα μπορεί να τα κατακτήσει κανείς με σκληρή δουλειά και επιμέλεια.

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign