You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Τη συνεργασία των πολιτών στη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης ζητά ο Δήμος

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ
ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΖΗΤΑ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Eργασίες επανατοποθέτησης των κάδων στις προβλεπόμενες θέσεις με αντίστοιχη σήμανσή τους πραγματοποίησε η Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας στο πλαίσιο του γενικού σχεδιασμού για τη λειτουργικότερη χωροθέτηση των σημείων αποκομιδής και τη συνολική βελτίωση της εικόνας της πόλης.
Δυστυχώς, όπως προέκυψε, κάποιοι δημότες δείχνοντας αναιτιολόγητη συμπεριφορά σε ορισμένα σημεία, όπως στην οδό Βύρωνος, κατέστρεψαν τις κατασκευές και συνεχίζουν καθημερινά να μετακινούν τους κάδους. Σημειώνεται πως η παράνομη μεταφορά όλων των κάδων της οδού Βύρωνος στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς- ανάκτορα του Γαλερίου στην Πλατεία Ναυαρίνου, συνιστά απαράδεκτη πράξη και η εικόνα που δημιουργείται στους πολίτες και στους επισκέπτες είναι προσβλητική για την Θεσσαλονίκη.
«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιζητά με ενέργειες και δράσεις καθημερινά την συνεργασία και την συμμετοχή των δημοτών σε όλες τις προσπάθειες του για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση της καθαριότητας της πόλης» σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Αθανάσιος Παππάς, τονίζοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Επισημαίνει επίσης ότι η ακατάσχετη αφισορύπανση και η επικόλληση διαφημιστικών σε κάδους καλύπτοντας και τα σήματα της ανακύκλωσης, η καταστροφή των κάδων, η συνεχής αλλά ανώνυμη ανάρτηση κακόβουλων σχολίων δεν συνιστούν ενέργειες που σχετίζονται με τον σεβασμό των στοιχείων αστικού εξοπλισμού με τις προσπάθειες που καταβάλλονται, υποβαθμίζουν δε την ποιότητα ζωής.
Τέλος διαβεβαιώνει τους δημότες ότι θα συνεχιστεί η υλοποίηση του σχεδιασμού για την καθαριότητα και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη, παράλληλα με την αυστηρή εφαρμογή του νέου επικαιροποιημένου Κανονισμού Καθαριότητας και την θεσμοθέτηση του Τομεάρχη-επόπτη σε κάθε Δημοτική Κοινότητα.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign