You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Στη Γερμανία ο Μπουτάρης με αφορμή την Ελληνογερμανική Συνεργασία σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στη Γερμανία θα μεταβεί την ερχόμενη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης με αντιπροσωπεία της δημοτικής Αρχής έπειτα από πρόσκληση του Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, εντεταλμένου της Γερμανού Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Γιάννης Μπουτάρης, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ελεύθερων Χώρων και Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας θα ταξιδέψουν στο Βερολίνο (Πέμπτη 19/01 και Παρασκευή 20/01), στο Αμβούργο (Παρασκευή 20/01) και τη Στουτγκάρδη (Σάββατο 21/01) όπου θα λάβουν μέρος σε συναντήσεις εργασίας για τα θέματα της Ανακύκλωσης, της Παράκτιας Συγκοινωνίας, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και για τη διεθνή έκθεση Παγκόσμιας Μουσικής WOMEX που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 17-21 Δεκεμβρίου 2012, αλλά και για γενικότερα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, πέραν των συναντήσεων εργασίας, θα έχει συνάντηση με τον κ. Φούχτελ, την Υφυπουργό Εξωτερικών Κορνήλια Πίπερ, μέλη της Ελληνο-Γερμανικής Ομάδας του Γερμανικού Κοινοβουλίου και Γερμανούς Δημάρχους, καθώς και με τον Έλληνα Πρέσβυ στο Βερολίνο. Στο Αμβούργο, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι θα συναντήσουν τον Δήμαρχο Όλαφ Σολτζ, ενώ στη Στουτγκάρδη θα συναντηθούν με Ομογενείς.
Στόχος του ταξιδιού είναι η αποσαφήνιση του τρόπου με τον οποίο θα προχωρήσει η Ελληνογερμανική Συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έπειτα από την πρώτη επαφή και το μνημόνιο συνεργασίας που είχε υπογραφεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 8ης Έκθεσης POLIS, τον περασμένο Νοέμβριο.
«Η Θεσσαλονίκη σκοπεύει να επωφεληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από την Ελληνογερμανική συνεργασία, πιστεύουμε πως αυτό μπορεί να γίνει είτε στο επίπεδο της πόλης είτε στο επίπεδο της Περιφέρειας, ιδίως σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας σε εξειδικευμένους τομείς πολιτικής. Η πόλη μας είναι εξωστρεφής και δυναμική και μπορεί να αξιοποιήσει τη γερμανική τεχνογνωσία για να προωθήσει τους στόχους της. Επιδιώκουμε να μας στηρίξουν στην προσπάθειά μας να διεκδικήσουμε περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, τις υποδομές και τη βάση για παραγωγή και ανάπτυξη», δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign