You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΘ: Δημόσιος διάλογος μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής διαβούλευσης

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Α.Π.Θ., με την ανάθεση από πλευράς Υπουργείου της αρμοδιότητας της διεξαγωγής των εκλογών σε Οργανωτική Επιτροπή που δεν αναδείχθηκε από τα συλλογικά πανεπιστημιακά όργανα, σε αντίθεση με τις ακαδημαϊκές μας παραδόσεις, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε εξωθεσμική διαδικασία, χωρίς τη συμμετοχή των μελών ΔΕΠ και χωρίς ουσιαστικό δημοκρατικό διάλογο.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Α.Π.Θ. στη Συνεδρίασή του 1608/16.1.2012, προκειμένου να αποκαταστήσει το έλλειμμα δημοκρατίας στις προβλεπόμενες από το νόμο 4009/2011 εκλογικές διαδικασίες, αποφάσισε με αίσθημα ευθύνης για τη διασφάλιση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ομαλής ακαδημαϊκής λειτουργίας, να συμβάλει με όλα τα διαθέσιμα μέσα στην ανάπτυξη του δημόσιου διαλόγου στην πορεία προς τις εκλογές. Για το λόγο αυτό, προσφέρει το σύστημα ηλεκτρονικής διαβούλευσης του Α.Π.Θ. ως βήμα διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων για το Συμβούλιο του Ιδρύματος αφενός και των μελών ΔΕΠ αφετέρου, προκειμένου να καταστεί εφικτή τόσο η ανάπτυξη των θέσεων των υποψηφίων, όσο και η δυνατότητά τους να απαντούν σε ερωτήματα που τους τίθενται.
Τα μέλη ΔΕΠ έχουν πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής διαβούλευσης (μέσω της ιστοσελίδας του Α.Π.Θ. www.auth.gr ή απευθείας στο http://diavoulefsi.auth.gr/ ), με χρήση των κωδικών πρόσβασης στις κεντρικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος.
Λόγω της φύσης του συγκεκριμένου ζητήματος, ο κατάλογος των θεματικών ενοτήτων (ερωτημάτων) θα παραμείνει ανοικτός. Τόσο οι υποψήφιοι όσο και τα μέλη ΔΕΠ θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν νέα ερωτήματα απευθύνοντάς τα προς τον πρόεδρο της Επιτροπής διαφάνειας και διαβούλευσης καθηγητή Στ. Σγαρδέλη, στη διεύθυνση sgardeli@bio.auth.gr.

Για την εκκίνηση του διαλόγου προτείνονται, ενδεικτικά, οι παρακάτω θεματικές ενότητες:
1. Κριτήρια επιλογής των 6 εξωτερικών μελών του Συμβουλίου
2. Θέσεις επί σημαντικών ρυθμίσεων του Εσωτερικού Κανονισμού του Α.Π.Θ.
3. Θέσεις επί σημαντικών ρυθμίσεων του Οργανισμού του Α.Π.Θ.

Με την ίδια απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, η Επιτροπή Διαφάνειας και Διαβούλευσης αναλαμβάνει την ευθύνη της λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής διαβούλευσης ενόψει των εκλογών της 15ης Φεβρουαρίου 2012.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο,
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign