You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δ. Ψωμιάδης: «Αφήστε τα ευχολόγια, διευκολύνετε τις εξαγωγές»

Σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους ελέγχους των προϊόντων που προορίζονται για εξαγωγή λόγω της περικοπής των πόρων από την Κυβέρνηση, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η παράλυση του κράτους και η περικοπή πόρων από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης που αναζητούν ακόμη τη διοικητική και οικονομική τους αυτοτέλεια έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα για τις εξαγωγές.

Την ώρα που η στήριξη του εξαγωγικού εμπορίου θα έπρεπε να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια, την ώρα που η ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας μπορεί να κατοχυρώσει την οικονομική «θωράκιση» της Περιφέρειάς μας και να αποτελέσει αξιόπιστη λύση για την έξοδο από την κρίση, η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί αυτοκαταστροφικά.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν ομαλά, καθώς στερούνται πια και των πενιχρών μέσων που είχαν στη διάθεσή τους.

Η επιβολή πλαφόν στην κατανάλωση βενζίνης στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα (120 λίτρα βενζίνης για κάθε όχημα) έχει ως συνέπεια να μένουν αυτά καθηλωμένα μετά τις πρώτες ημέρες του μήνα και να μην προχωρά η διαδικασία των απαραίτητων ελέγχων από τους γεωτεχνικούς (φυτοϋγειονομικού ελέγχου).

Παράλληλα, από σήμερα Δευτέρα έχουν «παγώσει» οι έλεγχοι που διεξάγονταν απογεύματα και Σαββατοκύριακα στα νωπά προϊόντα, λόγω της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών να καταργήσει το υπερωριακό τέλος που εισέπρατταν οι ελεγκτές από τους ιδιώτες εξαγωγείς.

Αποτέλεσμα αυτών, είναι να παρουσιάζονται τεράστιες καθυστερήσεις στις εξαγωγές προς τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε.), χώρες που αποτελούν μεγάλες αγορές για τα ελληνικά προϊόντα.

Ας αφήσουν, λοιπόν, οι κυβερνώντες τα ευχολόγια περί ανάπτυξης και στήριξης των εξαγωγών και ας βοηθήσουν έμπρακτα την Κεντρική Μακεδονία να ανασάνει, διευκολύνοντας τις εξαγωγές.

Στο ελληνικό κράτος δεν λειτουργεί πλέον τίποτα.

Έχουμε ήδη αρκετές δυσκολίες για να προσθέτουμε και καινούργιες…»
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign