You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Συνάντηση Τζιτζικώστα-Προέδρου του «Άσυλου του Παιδιού» για την αδειοδότηση του ιδρύματος

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα με την Πρόεδρο του ιδρύματος Άσυλο του Παιδιού - «Το υπουργείο Υγείας οφείλει άμεσα να λύσει την εκκρεμότητα με την αδειοδότηση του ιδρύματος Άσυλο του Παιδιού»

Εκπροσωπώντας το «Άσυλο του Παιδιού» η Πρόεδρος κα. Πολυξένη Δήμου και η Αʼ Αντιπρόεδρος κα. Μαρία Ευθυμιάδου, επισκέφτηκαν σήμερα τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα στο γραφείο του στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, παρουσία της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Αθηνάς Αηδονά και της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου για θέματα Πρόνοιας Έφης Βασιλειάδου και εξέθεσαν τα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα.

Ο κ. Τζιτζικώστας αφού άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που υφίστανται, κατανόησε πλήρως το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το «Άσυλο του Παιδιού», λόγω της περικοπής της επιχορήγησης που καταβάλλεται, πάγια και σταθερά από την Πολιτεία όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και λόγω των τεράστιων προβλημάτων που έχουν ανακύψει εξαιτίας της περικοπής της επιχορήγησης από την πολιτεία και του ζητήματος που εκκρεμεί εδώ και χρόνια με την αδειοδότηση του ιδρύματος από το υπουργείο Υγείας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε :

«Σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν ουσιαστικά προβλήματα επιβίωσης, η πολιτεία πρέπει να στηρίξει τη δράση των ιδρυμάτων που στέκονται δίπλα στους πολίτες. Στηρίζω ανεπιφύλακτα την προσπάθεια άμεσης αδειοδότησης του Ασύλου και ζητώ από το υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους υπουργούς το αίτημα του ιδρύματος να ικανοποιηθεί άμεσα, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του και να αποτραπεί κάθε κίνδυνος αναστολής της δράσης του .

Το Άσυλο του Παιδιού ακόμη και σήμερα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, συνεχίζει να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στα παιδιά, στις 630 οικογένειές τους και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια τόσο στο διοικητικό συμβούλιο όσο και στους εργαζομένους του ιδρύματος».
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign