You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - 1ος Διεθνής Εικαστικός Διαγωνισμός FeedHope

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού-Ευόσμου (ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε.) και το διαδικτυακό περιοδικό www.decobook.gr διοργανώνουν τον 1ο διεθνή εικαστικό διαγωνισμό FeedHope με φιλανθρωπικό σκοπό. 

Σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Στάθη Λαφαζανίδη, ο διαγωνισμός απευθύνεται σε κάθε είδους εικαστικό δημιουργό (ζωγράφο, γλύπτη, γραφίστα, φωτογράφο, αρχιτέκτονα, βίντεο-καλλιτέχνη, χειροτέχνη, εικονογράφο, κ. α) και έχει διπλό σκοπό: αφενός μεν να προωθήσει την εικαστική έκφραση και αφετέρου να συγκεντρώσει τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. «Στην εποχή της κρίσης ο Δήμος μας δίνει κίνητρο στη φαντασία, τη δημιουργία αλλά και την φιλανθρωπία» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου. 

Για να επιτευχθεί ο διπλός στόχος πρέπει το βασικό υλικό με το οποίο θα δουλέψουν οι καλλιτέχνες να είναι τα συσκευασμένα τρόφιμα. Κονσέρβες, Ξηρά τροφή (πχ, μπισκότα, παξιμάδια), Όσπρια, Ζυμαρικά, Υγρά (λάδι, μέλι, κρασί) Παιδικές τροφές σε σκόνη, γλυκίσματα για παιδιά, αλεύρι, ζάχαρη. Τα τρόφιμα πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης μεγαλύτερη του 1 έτους και να παραδοθούν συσκευασμένα. 

Θα βραβευθούν τα τρία πρώτα έργα με τα εξής χρηματικά έπαθλα: 1ο Βραβείο 1000 ευρώ, 2ο βραβείο 600 ευρώ, 3ο βραβείο 400 ευρώ 

Θα απονεμηθούν και τρεις τιμητικοί έπαινοι. 

Όλα τα έργα θα εκτεθούν σε εκθεσιακό χώρο του δήμου και στη διάρκεια της έκθεσης θα γίνει η τελετή της απονομής των βραβείων. 

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους μέχρι τις 6 Απριλίου 2012. 

Περισσότερες πληροφορίες κ. Χρύσα Ξουβερούδη (ιστορικός τέχνης) 6978186905
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign