You Are Here: Home - 1 , ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ - Συνελήφθη 36χρονος για απόπειρα απάτης

Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες (20-01-2012), στην περιοχή του Κορδελιού, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 36χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Απόπειρα απάτης». 

Προηγήθηκε καταγγελία 26χρονου υπηκόου Πακιστάν, σύμφωνα με την οποία άγνωστο άτομο επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και ισχυρίσθηκε ότι κρατεί παράνομα τον 27χρονο ομοεθνή ξάδερφό του και απαίτησε το χρηματικό ποσό των 4.000 Ευρώ για την ελευθέρωσή του. 

Επίσης, το ίδιο άτομο ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον αδερφό του παράνομα κρατηθέντος, στο Πακιστάν, για τον ίδιο ως άνω λόγο. 

Σε έρευνα που έγινε σε οικία στην περιοχή του Κορδελιού, εντοπίστηκε ο 27χρονος φερόμενος ως παράνομα κρατηθείς και συνελήφθη 36χρονος ομοεθνής του. Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο συλληφθείς φιλοξενούσε τον 27χρονο και εν αγνοία του, επιδίωξε να εξαπατήσει τους συγγενείς του, προκειμένου να του καταβάλουν 4.000 Ευρώ για την ελευθέρωσή του. 

Βρέθηκε και κατασχέθηκε 1 κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσε ο 36χρονος για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους παθόντες. 

Επίσης, εντοπίστηκε 29χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διαμένει παράνομα στη χώρα και δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας ενώπιον των αστυνομικών αρχών, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία με τις κατηγορίες της «Ψευδής ανωμοτί κατάθεσης» και παράβασης του Νόμου «Περί αλλοδαπών». 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign