You Are Here: Home - 1 , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Τιμητικό αφιέρωμα στον Ντίνο Χριστιανόπουλο διοργανώνει «Ο Φιλόλογος»

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΝΤΙΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟ

Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012, στις 20:15 θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27) τιμητικό αφιέρωμα στον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο σύλλογος αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ «Ο Φιλόλογος», με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και την συνεργασία της επιτροπής παιδείας του ΑΠΘ.
Για το έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου, θα μιλήσουν στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, η επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ Μαρία Ιατρού, με θέμα «Ντίνου Χριστιανόπουλου προσωπογραφία», ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος νεοελληνικής φιλολογίας στην Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ Δημήτρης Κόκορης, με θέμα «Το κριτικό και το φιλολογικό έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου» και ο λογοτέχνης Περικλής Σφυρίδης, με θέμα «Το δίδαγμα από το πεζογραφικό έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου». Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, το λόγο θα λάβει ο ίδιος ο ποιητής.
Ο σύλλογος αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ «Ο Φιλόλογος», συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης (1962 – 2012), με την καθοριστική και άοκνη συνεισφορά του ομότιμου καθηγητή του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Χρίστου Τσολάκη και την ενεργή στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση της ερχόμενης Δευτέρας, υπό τον γενικό τίτλο «Ντίνος Χριστιανόπουλος: Τιμή στον ποιητή» είναι η πρώτη από μια σειρά αφιερωμάτων, για τους μήνες από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούνιο του 2012, στο πλαίσιο των οποίων θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι λογοτέχνες, επιστήμονες και καλλιτέχνες, όπως ο καθηγητής Δημήτριος Μπουραντάς, ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος, η αρχαιολόγος και διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Πολυξένη Βελένη, ο ακαδημαϊκός Μιχάλης Τιβέριος και η μυθιστοριογράφος Ζυράννα Ζατέλη.
Αναφορικά με το τιμητικό αφιέρωμα στο Ντίνο Χριστιανόπουλο, τα μέλη του «Φιλόλογου» στέκονται ιδιαίτερα στην άρνηση του Θεσσαλονικιού λογοτέχνη, να παραλάβει το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για το 2011, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον ποιητή που είπε το μεγάλο Όχι» και παραθέτουν στο πρόγραμμα της βραδιάς το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη «Che Fece… il Grand Rifiuto (Η μεγάλη άρνηση)».

Η Είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.




thessnews.gr - Designed by SimplexDesign