You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου με το Λύκειο Ελληνίδων

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

Η διοίκηση του δήμου υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Λύκειο Ελληνίδων (τμήμα Θεσσαλονίκης) που προβλέπει την ανάπτυξη κοινών δραστηριοτήτων με σκοπό την ανάδειξη της αισθητικής και κοινωνικής αξίας της ελληνικής λαϊκής παράδοσης. Στη συνάντηση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, εκτός του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και την πρόεδρο του Λυκείου Αικατερίνη Τσιότρα, συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου και η Γενική Γραμματέας του Λυκείου Μαρούλα Γούλιου.
Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε να τεθεί υπό την αιγίδα του Λυκείου Ελληνίδων το χορευτικό τμήμα παραδοσιακών ελληνικών χορών του Δήμου Θεσσαλονίκης, να εμπλουτιστεί το βεστιάριο παραδοσιακών στολών των δύο φορέων και να διεξαχθούν προγράμματα κατάρτισης υπαλλήλων του Τμήματος Αθλητισμού στη διδασκαλία των παραδοσιακών χορών.
“Η συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης είναι απόρροια της πεποίθησής μας ότι οι δυνάμεις της πόλης συνεργαζόμενες μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη ανάδειξη κάθε τομέα δραστηριότητας τους. Πιστεύω ότι οι καρποί της συνεργασίας αυτής θα ενισχύσουν την προβολή της λαϊκής μας παράδοσης επ’ ωφελεία των δημοτών και της ιστορίας της πόλης” δήλωσε η Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας το Λύκειο Ελληνίδων αναλαμβάνει την ευθύνη του βεστιαρίου που έχει στην κατοχή του ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στον οποίο τις παραχωρεί σε κάθε ζήτηση. Επιπλέον ο δήμος Θεσσαλονίκης, από 1ης Οκτωβρίου 2012, αναλαμβάνει την υποχρέωση παραχώρησης αιθουσών στο Λύκειο Ελληνίδων προκειμένου να εκτελούνται προγράμματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών και να φυλάσσεται το βεστιάριο των παραδοσιακών ενδυμασιών.
Από την πλευρά του το Λύκειο Ελληνίδων, αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει χορευτικό συγκρότημα επίδειξης παραδοσιακών χορών σε εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης και παράλληλα να δημιουργήσει για τους γυμναστές του Δήμου δωρεάν τμήματα επιμόρφωσης στους παραδοσιακούς χορούς.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign