You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - «Είστε όλοι σας καθάρματα» στο Θέατρο Όρα

Η ομάδα Angelus Novus παρουσιάζει:
«ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ»
(ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗ)
Rodrigo Garcia
Από την Παρασκευή 16 Μαρτίου στο Θέατρο Όρα.

Είστε όλοι σας καθάρματα. Η καινούρια παράσταση της ομάδας Angelus Novus μας συστήνει, σε πανελλήνια πρώτη, την ρηξικέλευθη γραφή του σημαντικού σύγχρονου αργεντινού συγγραφέα, σκηνοθέτη και σκηνογράφου Rodrigo Garcia.
Είστε όλοι σας καθάρματα. Τίτλος προκλητικός για ένα κείμενο που δεν είναι λιγότερο προκλητικό, αλλά συγχρόνως, δεν είναι μόνον αυτό: μέσα από θραύσματα γεγονότων που μεταφέρουν μια, πολύ συχνά, ωμή πραγματικότητα, μονολογικές αφηγήσεις ημερολογιακού χαρακτήρα, με μεταπηδήσεις σε χώρο και χρόνο, διάσπαρτες γενικευτικές σκέψεις και μια γλώσσα τολμηρή και ελευθεριάζουσα, αναδεικνύεται ένας ανατρεπτικός συγγραφέας, ένας αμφισβητίας με βαθιές κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες, με καυστικό χιούμορ και οξυδερκή ματιά, ένας αγανακτισμένος άνθρωπος, και κυρίως ένας μεγάλος ποιητής φιλόσοφος, τρυφερός και ευαίσθητος.

Ο Rodrigo Garcia, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου παγκοσμίως, γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες, το 1964, και εγκαταστάθηκε στη Μαδρίτη το 1986. Εκεί ιδρύει τη θεατρική ομάδα La Carniceria Teatro (Θέατρο Κρεοπωλείο), με την οποία ανεβάζει παραστάσεις, πειραματικού πάντα χαρακτήρα, όπου αναμειγνύει το θέατρο με τις εικαστικές τέχνες, το βίντεο, τη μουσική, το τραγούδι, τον χορό και την performance. «Κάνω θέατρο γιατί δεν μ’ αρέσει ο κόσμος έτσι όπως είναι οργανωμένος. Δεν θέλω να υποταχτώ στον κοινό νου, δεν τη θέλω αυτή τη συναίνεση που προσπαθούν να μας επιβάλουν. Αν υπάρχει μήνυμα στα έργα μου, αυτό είναι το πολιτικώς μη ορθόν.» (R. Garcia)

Είστε όλοι σας καθάρματα. Η παράσταση θα ανέβει από την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στο Θέατρο Όρα, που έχει ήδη καθιερωθεί στις συνειδήσεις του θεατρόφιλου κοινού της Θεσσαλονίκης, ως ένας χώρος ποιοτικού, απαιτητικού και διαφορετικού θεάτρου για όλους.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Rodrigo Garcia
Μετάφραση: Δαμιανός Κωνσταντινίδης (με τη βοήθεια της Lucia Sanchez)
Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης
Φώτα – σκηνικά – κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης
Κίνηση: Έφη Δρόσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Γρίβα
Παίζουν: Δέσποινα Κολτσιδοπούλου, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Νίκος Ράμμος, Δημήτρης Φουρλής
Αφίσα-διαφημιστικό υλικό: Βέτη Καρβουνάρη
Φωτογραφίες: Δανάη Τεζαψίδου
Υπεύθυνος παραγωγής: Αλέξανδρος Τσιούκας

Info: Από 16 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στο Θέατρο ΟΡΑ, Τσιμισκή & Αντ. Καμάρα 3 – Έναντι ΧΑΝΘ.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 10€, Φοιτητικό και μαθητικό 8€, ατέλεια 5€, ομαδικό 8€
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 2310-232799 και 6986803477

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign