You Are Here: Home - 1 , ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ - Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τις χθεσινές πορείες και τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Θεσ/νίκης σχετικά με τις χθεσινές συγκεντρώσεις - πορείες στη Θεσ/νίκη

Με πρωτοβουλία πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων και άλλων κινήσεων και πρωτοβουλιών, πραγματοποιήθηκαν χθες (12-02-2012), συναθροίσεις και πορείες, οι οποίες διήλθαν μέσω κεντρικών οδών της πόλης.

Κατά τη διέλευση των πορειών από τη Λεωφόρο Νίκης και την οδό Εθνικής Αμύνης, άτομα που είχαν παρεισφρύσει σε αυτές, με ρίψεις πετρών και άλλων αντικειμένων, προξένησαν φθορές σε τζαμαρίες δύο καταστημάτων και ενός Υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ .

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ομάδα ατόμων που είχαν σε αρκετές περιπτώσεις καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, κράνη, και άλλα μέσα, συγκεντρώθηκε στην οδό Μητροπόλεως, όπου πραγματοποίησε επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα, τεμάχια μαρμάρων και φωτοβολίδες.

Η ίδια ομάδα, στις οδούς Μητροπόλεως και Κομνηνών, προκάλεσε φθορές σε υαλοπίνακες δύο Τραπεζικών Υποκαταστημάτων, ενός ΑΤΜ, σε τζαμαρίες ενός τουριστικού γραφείου και σε παρμπρίζ (4) σταθμευμένων οχημάτων.

Συνολικά, συνελήφθησαν έξι ημεδαποί, ηλικίας από 17 ως 35 ετών, για συμμετοχή τους σε ομάδες ατόμων που επιδίδονταν σε επιθέσεις και ρίψεις αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας πυροσβεστήρας ξηράς κόνεως.

Επίσης, προσήχθησαν συνολικά (20) άτομα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign