You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Σύσκεψη για τη δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων στην Περιφέρεια

Σύσκεψη με θέμα τη δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 11.00 το πρωί, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την προεδρεία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Δημήτρης Ευθυμιάδης, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Βασίλειος Γκίκας, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί συμβούλοι Γρηγόρης Αλεξιάδης και Βασίλης Κανάκας, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κ. Γούναρης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι συνθήκες δημιουργίας Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων, με στόχο να γίνουν τα προϊόντα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανταγωνιστικά, εξωστρεφή, πιστοποιημένα, περισσότερο ποιοτικά και ασφαλή, δημιουργώντας έτσι συνθήκες τόνωσης της απασχόλησης και ανάπτυξης του εισοδήματος των αγροτών.
«Πρέπει να κερδίσουμε την εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων της μακεδονικής γης και να στηρίξουμε την προώθησή τους. Η δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων αποτελούσε και αποτελεί βασική πολιτική βούληση της διοίκησής μας. Ζούμε σ’ έναν τόπο ευλογημένο, με εύφορη γη, ιδανικό κλίμα και κατοίκους που μπορούν να παράγουν ποιοτικά προϊόντα. Στηρίζουμε την αγροτική παραγωγή της Κεντρικής Μακεδονίας και ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητά της, δίνοντας μια νέα πνοή και στο συνεταιριστικό κίνημα», τόνισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης.
Στη σύσκεψη, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Βασίλειος Γκίκας μετέφερε τη βούληση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ενημέρωσε τα στελέχη της ΠΚΜ για την ανάθεση της εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας του έργου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign