You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Σε κατάσταση επιφυλακής η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θεσσαλονίκης

ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΨΥΧΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σε κατάσταση επιφυλακής για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την χιονόπτωση και την πτώση της θερμοκρασίας παραμένουν οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίες από χθες Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου τέθηκαν σε πλήρη κινητοποίηση.
Κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπηρεσιακών παραγόντων της Αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας με τη συμμετοχή του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης Στέλιου Λιακόπουλο αποφασίστηκε ότι ο σχεδιασμός και οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, που υλοποιήθηκαν άμεσα χθες, θα συνεχιστούν και σήμερα καθώς και τις επόμενες μέρες μέχρι την βελτίωση των καιρικών φαινομένων.
Σε επιφυλακή λόγω του ψύχους και της περιοδικής χιονόπτωσης σε κομβικές θέσεις στα υψηλότερα σημεία της πόλης βρίσκονται διαρκώς από χθες τρία υδροφόρα οχήματα με αλατόνερο, προκειμένου να επέμβουν όπου παραστεί ανάγκη. Εξάλλου καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας άλλα τρία υδροφόρα οχήματα, έξι οχήματα ρίψης αλατιού (αλατιέρες) και προσωπικό σε δύο βάρδιες πραγματοποίησαν προληπτικές παρεμβάσεις σε Άνω Πόλη, Σαράντα Εκκλησιές, Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας και Τούμπα, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στους δρόμους της πόλης τις πρωϊνές ώρες κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών και την κίνηση των λεωφορείων.
Σάκοι με αλάτι έχουν τοποθετηθεί σε ειδικά συρμάτινα πλαίσια σε 63 σημεία της πόλης προς χρήση όλων των οχημάτων, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας σπεύδουν να προμηθεύσουν με αλάτι σχολεία, νοσοκομεία, κλινικές και όπου αλλού ζητηθεί.
Επίσης σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ -και μετά από σχετικό αίτημα του Οργανισμού- οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης παρενέβησαν με τη ρίψη άλατος και αλατόνερου σε σχολεία και Ι. Ναούς της πόλης καθώς και σε πολλά σημεία του αστικού οδικού δικτύου και ιδιαιτέρως σε εκείνα όπου παρουσιάζεται απότομη κλίση του οδοστρώματος.
Παράλληλα χωρίς να υπάρχει συμβατική υποχρέωση του Δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό όμως να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην μεταφορά των κοντέινερ απορριμμάτων έγινε παρέμβαση καθαρισμού στην Παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών στο δρόμο που οδηγεί στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται στην διάθεση των δημοτών. Για την εξυπηρέτησή τους αλλά και για έκτακτες περιπτώσεις μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 15192 και 2310 494500.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign