You Are Here: Home - 1 , ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Η ΠΚΜ και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Σόφιας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της οργανωμένης τουριστικής προβολής της για την αύξηση της τουριστικής κίνησης, συμμετέχει στη διεθνή έκθεση τουρισμού στη Σόφια της Βουλγαρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 18 Φεβρουαρίου. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα λάβει μέρος με περίπτερο, από το οποίο θα διανέμεται έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό προβολής στους επισκέπτες της έκθεσης και τους φορείς τουρισμού της χώρας, από τις επτά Περιφερειακές Ενότητες που θα συμμετέχουν. 

Στο πλαίσιο της καλύτερης προβολής και αποτελεσματικότερης παρουσίας στην έκθεση, διοργανώνεται ημερίδα-παρουσίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού, την Παρασκευή στις 11.00 πμ στο χώρο της έκθεσης, στην οποία έχουν προσκληθεί δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες από τη Βουλγαρία με τίτλο «Κεντρική Μακεδονία, η γη του Μ. Αλεξάνδρου». Ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος ανέφερε : «Μετά τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης για τη Μακεδονία στο Λούβρο, η οποία συγκέντρωσε περισσότερους από τριακόσιους χιλιάδες επισκέπτες απʼ όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, έχουμε δρομολογήσει τη συμμετοχή μας στις κυριότερες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης, με στόχο να κάνουμε γνωστή την Μακεδονία και να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στις υπόλοιπες Αντιπεριφέρειές μας. Η Βουλγαρία είναι μία από τις χώρες-στόχους, η οποία παρουσιάζει σημαντική αύξηση στις αφίξεις και μέσα από τη διεθνή έκθεση που ξεκινάει αύριο, θέλουμε να παρακινήσουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες να έρθουν και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Μακεδονίας». 

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης δήλωσε: 

«Πρέπει να ενθαρρύνουμε Έλληνες και ξένους να επισκεφθούν την Κεντρική Μακεδονία, κάνοντας γνωστά στους επισκέπτες τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για όλες τις εποχές του χρόνου», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε ανεκμετάλλευτη καμία ευκαιρία τουριστικής προβολής, πολύ περισσότερο δε όταν πρόκειται για γειτονικές βαλκανικές χώρες, όπου παρατηρείται μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα και ιδιαίτερα προς την Κεντρική Μακεδονία». 

«Στην Περιφέρειά μας δουλέψαμε και θα δουλέψουμε σκληρά για να κάνουμε την περιοχή μας δημοφιλή τουριστικό προορισμό και σημείο αναφοράς για την προώθηση όλων των μορφών του εναλλακτικού τουρισμού, 12 μήνες το χρόνο», τόνισε ο κ. Δ. Ψωμιάδης.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign