You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Έρευνα για την ορθολογική και αειφορική διαχείριση του νερού με τη συμμετοχή του Δήμου

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στη δράση της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Δίκτυο Μεσόγειος SOS» για την αποτύπωση της σχέσης που έχει κάθε νοικοκυριό με τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο, το νερό, συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, καλώντας όλους τους πολίτες να μετάσχουν στην έρευνα που διεξάγεται κατά το μήνα Φεβρουάριο, συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο της οργάνωσης.
Η συμμετοχή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, είτε από σχετική παραπομπή που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης http://www.envdimosthes.gr/default.html είτε απευθείας από την ιστοσελίδα του Δικτύου Μεσόγειος ΣΟΣ http://www.medsos.gr/erevnanero.
Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα έντυπης συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου, το οποίο μπορεί να προμηθευτούν οι πολίτες τόσο από τη γραμματεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Ελευθέρων Χώρων (Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Δημοκρατίας, τηλ. 2310530585) όσο και από τις έξι Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης.
«Η αφιέρωση δέκα λεπτών από το χρόνο μας για τη συμμετοχή στην έρευνα αποτελεί μια ένδειξη έμπρακτης συμμετοχής στη διαδικασία διαχείρισης του νερού και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο, που οι φυσικοί πόροι απειλούνται από μια σειρά ανθρώπινων παραγόντων» δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Ελευθέρων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Σημείωσε ότι το υλικό της έρευνας θα είναι χρήσιμο, ώστε να προωθηθούν με εμπεριστατωμένα στοιχεία τα απαιτούμενα βήματα για την ορθολογική χρήση και τη αειφορική διαχείριση του νερού. Τα στοιχεία που θα προκύψουν χάρη τη συμμετοχή των πολιτών της Θεσσαλονίκης, μπορούν να οδηγήσουν στην απεικόνιση του υδάτινου αποτυπώματος της πόλης, απαραίτητο για τη βιώσιμη ανάπτυξή της.
Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου θα παρουσιαστούν από το «Δίκτυο Μεσόγειος ΣΟΣ» κατά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού τον Μάρτιο του 2012, ενώ βάσει αυτών και σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, θα ξεκινήσουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξοικείωση του κοινού με ζητήματα καθημερινής χρήσης, εξοικονόμησης, ανακύκλωσης και διαχείρισης του νερού.

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign