You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν ΔΕΘ και ΑΠΘ

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΘ Α.Ε. ΚΑΙ Α.Π.Θ.

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012, η ΔΕΘ Α.Ε. και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας. Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα, το Πρωτόκολλο έχει σκοπό τη σύζευξη της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας είναι τριετές και προβλέπει την από κοινού ανάπτυξη δράσεων των δύο πλευρών, προκειμένου να αναδειχθεί ο ρόλος και το έργο τους, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή, αλλά και την αμοιβαία υποστήριξη των αναπτυξιακών προσπαθειών των δύο φορέων. Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΘ ΑΕ θα συνεργαστεί με το ΑΠΘ για την ανάπτυξη και λειτουργία μέρους του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού ιδιοκτησίας της (ΡάδιοΔΕΘ 104,9), προσφέροντας στο κοινό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης υπηρεσίες ψυχαγωγίας υψηλού επιπέδου, αλλά και στο ΑΠΘ ένα άμεσο και λειτουργικό μέσο επικοινωνίας με τους πολίτες. Παράλληλα, το ΑΠΘ θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκθεσιακές δράσεις της ΔΕΘ ΑΕ εντός και εκτός συνόρων, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες προβολής και προώθησης του εκπαιδευτικού του έργου σε τέσσερις ηπείρους.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, που φέρνει δύο ιστορικούς φορείς της Θεσσαλονίκης κοντά, υπέγραψαν ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής κ. Γιάννης Μυλόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Τάσος Τζήκας, στέλνοντας ένα μήνυμα κοινής δράσης, συνέργειας και εξωστρέφειας απέναντι στις οικονομικές αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign