You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Στροφή σε εναλλακτικές μορφές Τουρισμού μέσω... χρηματοδότησης

Μεγάλο ενδιαφέρον για ένταξη στο πρόγραμμα «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» του ΕΠΑΝ ΙΙ

Εκατοντάδες επιχειρηματίες του Τουριστικού κλάδου επέλεξαν ως χρηματοδοτικό εργαλείο το Πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός» του ΕΠΑΝ ΙΙ (Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας) προκειμένου να υλοποιήσουν ποιοτική στροφή σε εναλλακτικές μορφές Τουρισμού.
Η ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής ένταξης στη δράση «Εναλλακτικός Τουρισμός» στις 15 Φεβρουαρίου με φορέα προκήρυξης το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, βρήκε 785 επιχειρηματίες του Τουριστικού κλάδου από όλη την Ελλάδα να έχουν υποβάλλει Επιχειρηματικά Σχέδια συνολικού Προϋπολογισμού 101 εκατομμυρίων ευρώ με αιτούμενη επιχορήγηση της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ.
Το συνολικό ποσό επιδότησης της δράσης «Εναλλακτικός Τουρισμός» ανέρχεται στο ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που δείχνει ότι η αιτούμενη δημόσια δαπάνη των Επιχειρηματικών Σχεδίων είναι υπερδιπλάσια (150%) της προβλεπόμενης από το Πρόγραμμα.
Χαρακτηριστικό του αυξημένου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι σε τρεις Περιφέρειες και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής, Νοτίου Αιγαίου και Κεντρικής Μακεδονίας η αιτούμενη δημόσια δαπάνη είναι πολλαπλάσια των διαθέσιμων πόρων της επιδότησης.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά η αξιολόγηση των προτάσεων και ακολουθεί η ένταξη των θετικά αξιολογηθέντων στην δράση «Εναλλακτικός Τουρισμός»

Ακολουθεί πίνακας υποβληθέντων προτάσεων ανά Περιφέρεια.
Πίνακας προτάσεων ανά Περιφέρεια εδώ
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign