You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Προγράμματα διά Βίου Μάθησης στο ΑΠΘ

«Έναρξη λειτουργίας της Δομής Διά Βίου Μάθησης στο ΑΠΘ και πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων»

Η Επιστημονική Επιτροπή Δια Βίου Μάθησης που ορίστηκε από τη Σύγκλητο του ΑΠΘ (συνεδρίαση 2827/3-11-10) συζήτησε αναλυτικά το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, τη διεθνή και εθνική εμπειρία, τη σκοπιμότητα και τις προϋποθέσεις λειτουργίας στο ΑΠΘ προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης.
Η επιτροπή έκρινε ότι η λειτουργία προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης είναι επιτακτική για να ανταποκριθεί το ΑΠΘ στις αυξημένες ανάγκες για κατάρτιση, επιμόρφωση, και εξειδίκευση που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, ειδικά την περίοδο αυτή. Το Πανεπιστήμιό μας διαθέτει επιστημονικό δυναμικό και υποδομές που μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν για να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ευρείες ομάδες πολιτών της χώρας. Η λειτουργία αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης από το ΑΠΘ θα συμβάλει στη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού στην εκπαίδευση και στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης, τυπικής και άτυπης.
Τα προγράμματα Διά Βίου Μάθησης θα πρέπει ωστόσο να λειτουργήσουν σε πλαίσιο που θα εγγυάται το υψηλό επίπεδο των σπουδών, τη συμβατότητά τους με το ρόλο του δημόσιου πανεπιστημίου, την αποτελεσματικότητα, την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών και θα εξασφαλίζει τη διαφάνεια της διαχείρισης των πόρων των προγραμμάτων. Με αυτούς του στόχους έχει συνταχθεί από την Επιτροπή ο εσωτερικός κανονισμός για την οργάνωση και λειτουργία Δομής Διά Βίου Μάθησης στο ΑΠΘ που εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο (στην υπ’ αριθμ. 2838/24-8-11).
Μετά και τη ρύθμιση των λεπτομερειών της λειτουργίας της Δομής Δια Βίου Μάθησης είναι πλέον δυνατή η λειτουργία προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης από την τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο.

Συνεπώς:

Καλούνται τα μέλη ΔΕΠ που ενδιαφέρονται να προσφέρουν προγράμματα Διά Βίου Μάθησης που αφορούν όλες τις μορφές εκπαίδευσης εκτός του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Δομής Δια Βίου Μάθησης στη διεύθυνση http://diaviou.auth.gr για να ενημερωθούν για τη διαδικασία αίτησης και τον κανονισμό λειτουργίας και να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση υποβολής πρότασης.
Καλούνται τα μέλη ΔΕΠ που ενδιαφέρονται να συμβάλουν στη λειτουργία της Δομής ως αξιολογητές να επισκεφτούν την ιστοσελίδα και να δηλώσουν τα στοιχεία τους για την δημιουργία του μητρώου αξιολογητών των αιτήσεων για τη λειτουργία προγραμμάτων.

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign