You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στη Θεσσαλονίκη

Από το Σάββατο, 9 Απριλίου, οι Kalfayan Galleries της Θεσσαλονίκης (Προξένου Κορομηλά 43) παρουσιάζουν έκθεση με έργα του Αλέξη Ακριθάκη. Η έκθεση εντάσσεται στα πλαίσια των εκθέσεων που πραγματοποιούν κάθε χρόνο οι Kalfayan Galleries ως αφιερώματα στους σημαντικότερους Έλληνες εκπροσώπους του Μοντερνισμού.

Ουσιαστικά αυτοδίδακτος, ο Ακριθάκης, ξεκίνησε δυναμικά το πνευματικό και εικαστικό του ταξίδι που τον οδήγησε από την Αθήνα στο Παρίσι και στη συνέχεια, το 1968, στο Βερολίνο όπου και πέρασε μερικά από τα πιο δημιουργικά
και παραγωγικά του χρόνια πριν την επιστροφή του στην Αθήνα το 1984. Διατηρούσε πάντα στενές επαφές με τον κύκλο των διανοουμένων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το εστιατόριο μάλιστα της συζύγου του στο Βερολίνο απέκτησε διεθνή φήμη καθώς το Fofi’s υπήρξε πόλος έλξης και σημείο συνάντησης του καλλιτεχνικού κόσμου της γερμανικής πρωτεύουσας.

Στην έκθεση στην Kalfayan Galleries θα παρουσιαστούν έργα από την περίοδο του Βερολίνου που αποκαλύπτουν τον μοναδικό μικρόκοσμο αρχετυπικών συμβόλων και κωδίκων που δημιούργησε ο καλλιτέχνης για να εκφράσει τις προσωπικές του εμπειρίες. Σύμβολα όπως, βαλίτσες και ποδήλατα, καρδιές και ήλοι, τόξα και φλόγες καθώς και η δαντελωτή του γραφή, γνωστή και σαν “τσίκι-τσίκι”, από τον ήχο της πένας στο χαρτί, στοιχειοθετούν μια οπτική μυθολογία στην οποία κεντρικό ρόλο έχει το ταξίδι και η περιπέτεια. Ο Ακριθάκης είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της μεταπολεμικής τέχνης στην Ελλάδα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Μαΐου.

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10.00 – 15.00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00 – 14.30 & 18:00-21:00
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign