You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Β.Παπαγεωργόπουλος: «Άρχισαν επιτέλους οι πρώτοι ψεκασμοί, ενώ πέταξαν ήδη οι πρώτες γενιές κουνουπιών»

Αναφορικά με την έναρξη του προγράμματος για την καταπολέμηση των κουνουπιών ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα 9-6-2011, ξεκίνησαν επιτέλους οι εναέριοι ψεκασμοί των κουνουπιών δυτικά κα ανατολικά της Θεσσαλονίκης , ενώ ήδη έχουν εμφανιστεί οι πρώτες γενιές κουνουπιών οι οποίες πλέων ΔΕΝ αντιμετωπίζονται, καθώς το πρόγραμμα που ενέκρινε το Υπουργείο Περιβάλλοντος περιλαμβάνει μόνο προνυμφοκτονία και όχι ακµαιοκτονία!

Ως ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης είχαμε κρούσει από την 20/2/2001 τον κώδωνα του κινδύνου στα αρμόδια Υπουργεία και μόλις στις 28/4/2011 εγκρίθηκαν από το Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα ίσια με πέρυσι φάρμακα, τα οποία δυστυχώς δεν αντιμετωπίζουν την μεταδιδόμενη από τα κουνούπια «νόσο του Δυτικού Νείλου» :

Σε σχετικό ερώτημα της ΤΕΔΚ Ν.Θ η απάντηση του Υπουργείου ήταν ότι σε πιθανή επιδημία το ΑΣΥΓΕΦ (Αν. Συμβούλιο Γεωργικών Φαρμάκων) Θα επανεξετάσει το θέμα.

Στο μεταξύ οι πολίτες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κουνούπια μόνοι τους και με δικές τους δαπάνες αγοράζοντας κάθε μορφής εντομοαπωθητικά, προ όφελος των εταιρειών παραγωγής τους!

Εν πάσει περιπτώσει σήμερα ξεκινά με μεγάλη καθυστέρηση ένα ελλιπές πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και εύχομαι να μη ψάχνουμε στα μέσα του καλοκαιριού για νέα κονδύλια και φάρμακα για να αντιμετωπίσουμε την νόσο του Δυτικού Νείλου, που πέρυσι στέρησε την ζωή από 35 συμπολίτες μας».
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign