You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Μερική απασχόληση και εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο

Σημαντικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Με τις προωθούμενες αλλαγές καθιερώνονται στο Δημόσιο η μερική απασχόληση και η εργασιακή εφεδρεία.

Πιο συγκεκριμένα, το τακτικό προσωπικό που απασχολείται στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, θα μπορεί πλέον να ζητεί με αίτησή του τη μείωση των ωρών εργασίας του μέχρι και 50% και των αποδοχών του για χρονική περίοδο μέχρι 5 έτη. Με την αίτησή του ο υπάλληλος προσδιορίζει αν επιθυμεί τη μείωση της ημερήσιας απασχόλησης ή των εργάσιμων ημερών. Σε κάθε περίπτωση, ως χρόνος πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας για κάθε νόμιμη συνέπεια υπολογίζεται μόνο ο χρόνος πραγματικής απασχόλησης.

Ακόμη, τυχόν πλεονάζον προσωπικό ΔΕΚΟ θα εντάσσεται σε πίνακες κατάταξης που καταρτίζονται χωριστά για κάθε νομικό πρόσωπο από το ΑΣΕΠ με βάση αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια (όπως τυπικά προσόντα, εμπειρία, ηλικία, οικογενειακή κατάσταση κ.ά). Το προσωπικό που περιλαμβάνεται στους πίνακες κατάταξης θα συνεχίζει να λαμβάνει για 12 μήνες από τον χαρακτηρισμό του ως πλεονάζοντος αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού του μισθού.

Πηγή: aixmira.gr
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign