You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Μια σπάνια ιστορία… ενός σπάνιου βιβλίου

Ανακοινώνεται από την Πρυτανεία ότι βρέθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, το βράδυ, στα σκαλιά του 7ου ορόφου, του κτιρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή», το κλαπέν, από το σπουδαστήριο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., συλλεκτικό βιβλίο μεγάλης ιστορικής αξίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο Gerchichte und Denkmaeler des byzantinischen Emails (Ιστορία και Μνημεία των Βυζαντινών Σμάλτων) του N. Kondakow, με έτος έκδοσης το 1892, στη Φρανκφούρτη.

Το σπάνιο βιβλίο βρέθηκε από την Αντιπρύτανι Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Α.Π.Θ., Καθηγήτρια Δέσπω Λιάλιου η οποία το παρέδωσε στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας από όπου εκλάπη το 2003, ύστερα από διάρρηξη του σπουδαστηρίου.

«Στους δύσκολους καιρούς η ελπίδα για το πανεπιστήμιο και την Ελλάδα είναι οι νέοι που όταν βλέπουν παραδείγματα φωτισμένων δασκάλων λειτουργούν και οι ίδιοι με πνεύμα δημιουργικό» δήλωσε η Αντιπρύτανις, με αφορμή την επιστροφή του βιβλίου στο φυσικό του χώρο.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign