You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - «Όχι» στην επιβολή ειδικού φόρου στο φυσικό αέριο

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος με επιστολή της, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στην επιβολή οποιουδήποτε είδους φόρου στην κατανάλωση του φυσικού αερίου και ζήτησε να σταματήσει κάθε ενέργεια στην κατεύθυνση αυτή, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι επιχειρήσεις οδηγούνται σε περαιτέρω συρρίκνωση της παραγωγικής τους δραστηριότητας.

Στην επιστολή τονίζεται ότι ο νέος αυτός φόρος θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε κάθε βιομηχανία που χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως καύσιμο. Ήδη το ενεργειακό κόστος με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις της τιμής του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί υπέρμετρα και η οποιαδήποτε επιπλέον αύξηση θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα στην ανταγωνιστικότητα των ενεργοβόρων βιομηχανιών.

Το συγκεκριμένο μέτρο χαρακτηρίζεται ως άκρως αντιαναπτυξιακό και αντιπαραγωγικό, σε μια εποχή που απαιτεί την τόνωση της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας, ως λύση στην ιδιαίτερα αρνητική πορεία της οικονομίας.

Τέλος, στην επιστολή επισημαίνεται ότι, ο συγκεκριμένος φόρος που βαρύνει αποκλειστικά το φυσικό αέριο ουσιαστικά καταδικάζει τις βιομηχανίες που έκαναν την προοδευτική επιλογή να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Το ενδεχόμενο επιστροφής στο μαζούτ και διακοπής της παροχής φυσικού αερίου εξετάζεται υπό τις παρούσες συνθήκες από πολλές επιχειρήσεις που θεωρούν πλέον ασύμφορη τη χρήση φυσικού αερίου.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign