You Are Here: Home - 1 , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - 5ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Μικρού Μήκους

Το 5ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών τής Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, μέχρι και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, απέναντι από τον Λευκό Πύργο.

Το TiSFF θα προβάλλει και φέτος τις καλύτερες ταινίες ξένων και Ελλήνων σκηνοθετών και 5 ειδικά αφιερώματα:
• Sarajevo City of Film
• KIMUAK , Filmoteca Vasca
• ONE TAKE Festival, from Croatia
• Athens Short Film Festival Psarokokalo
• τα καλύτερα Γαλλικά animation τού 2011

Από την πρώτη του διοργάνωση ως AZA Short Film Festival το 2007, ηταν προφανές οτι το σινεμά υψηλής ποιότητος είναι ο μοναδικός του στόχος! Απόδειξη οτι έργα πού έχει προβάλει έφτασαν μέχρι τα βραβεία ΟΣΚΑΡ, τα γαλλικά ΣΕΖΑΡ και δεκάδες άλλα βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι το TiSFF προβάλλει όλο τον χρόνο τούς πιό ταλαντούχους Έλληνες σκηνοθέτες, και την Θεσσαλονίκη, σε ξένα φεστιβάλ ( Μπρίστολ, Λονδίνο, Λισαβώνα, Πόρτο, Βελιγράδι, Σμύρνη, Εσκισεχίρ), στην Αθήνα, Πάτρα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λέσβο, Χίο, ακόμη και στην Ταινιοθήκη τής Ελλάδας στην Αθήνα.
Με εξαιρετική χαρά θα έχουμε και φέτος την σημαντική παρουσία τού σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη και τον Γιώργο Ζώη, σκηνοθέτη τού πολυβραβευμένου CASUS BELLI, πού ελπίζουμε να το δούμε στην πεντάδα τών ΟΣΚΑΡ 2012.
Δυστυχώς, λόγω της οικονομικής κρίσης, αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε την προγραμματισμένη παρουσία τού μεγάλου Μπρούνο Γκάνζ πού πρωταγωνιστεί στο BROT τού Αχμέτ Τάς και τού Καλλιτεχνικού Διευθυντή τού Φεστιβάλ τού Σαράγιεβο.
Με την κινηματογραφική ποιότητα τών αυστηρά επιλεγμένων ταινιών, και την παρουσία τού Γιάννη Οικονομίδη και Γιώργου Ζώη γιά ανοικτή συζήτηση με όλους τούς σινεφίλ, το 5ο TiSFF εγγυάται γιά μιά ακόμη χρονιά μιά αξέχαστη σινεφίλ απόλαυση.
Το TiSFF οργανώνεται από την THESS FEST, μη-κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρία.

Επίσημη Ιστοσελίδα www.tisff.eu
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign