You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Δ. Λαγκαδά: Δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή του Βαρθολομαίου

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η δυνατή βροχή, δεν πτόησαν τους Δημότες του Λαγκαδά, οι οποίοι στάθηκαν συνεπείς δηλώνοντας παρόντες στο ιστορικό «ραντεβού» για την πόλη μας, την έλευση του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στις 18:30 το απόγευμα, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης υποδέχτηκε τον Παναγιότατο Πατριάρχη στην Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά , παρουσία εκπροσώπων του κλήρου, της Κεντρικής και Τοπικής Διοίκησης και πλήθους κόσμου. Άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαγκαδά, της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, και μέλη όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων Λαγκαδά πλαισίωναν την υποδοχή, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές στον Πατριάρχη.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά καλωσορίζοντας τον Παναγιότατο , δήλωσε συγκινημένος για την ευτυχή συγκυρία η έλευση της Αγιότητάς του, να συμπίπτει χρονικά με την ολοκλήρωση ενός σπουδαίου έργου για την περιοχή μας, τα εγκαίνια λειτουργίας του Βιολογικού Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων. Εξήρε και συνεχάρη εκ βάθους καρδίας τον Πατριάρχη για τον επίμονο αγώνα και τις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου «.. να ηχήσουν και πάλι οι καμπάνες της Ορθοδοξίας στην ένδοξη γη των αλησμόνητων πατρίδων..» , όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στη αντιφώνησή του ο Πατριάρχης, δήλωσε ευτυχής για την έλευση και την τριήμερη παραμονή του στον ευλογημένο τόπο του Λαγκαδά και κάλεσε τους πολίτες, να αντλούν δύναμη και αισιοδοξία από την Ορθόδοξη πίστη τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δοκιμασίες που βιώνουν αυτή την δύσκολη εποχή για όλους.

Ακολούθησε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής και στην συνέχεια τελέστηκαν τα εγκαίνια των νεόδμητων γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως και του ανακαινισθέντος Μητροπολιτικού Μεγάρου.

Στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά στην αίθουσα «Μυγδονία PALACE» στο χώρο των Λουτρών, παρευρέθησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Ιωάννης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ιωάννης Μαγκριώτης , ως εκπρόσωπος της Ν.Δ ο κ. Κώστας Γκιουλέκας, η πρώην ‘Έπαρχος Λαγκαδά κ. Καλαϊτζή Πόπη, oι Βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ κ.κ. Αναστασιάδης Σάββας και Καράογλου Θεόδωρος, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ κ. Καλαφάτης Σταύρος , ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Γαλαμάτης Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου κ. Παπαθεμελής Στέλιος και ο πρώην Πρόεδρος της Δ.Ε.Θ. κ. Μπακατσέλος.





thessnews.gr - Designed by SimplexDesign