You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Εργασίες αναβάθμισης της οδού Κατσιμίδη

Ολοκληρώνονται εντός των επόμενων ημερών και παραδίδονται στους δημότες της Θεσσαλονίκης τα έργα αναβάθμισης της Β.Α. εισόδου της πόλης κατά μήκος της οδού Κατσιμίδη, τα οποία δημιουργούν νέα αισθητική γύρω από το Θέατρο Γης και τον οδικό άξονα προς την περιφερειακή οδό.

Οι εργασίες αναμόρφωσης που έχει αναλάβει η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, περιλαμβάνουν τη φύτευση δένδρων και θάμνων στην νησίδα και στο πεζοδρόμιο, την ανακατασκευή πλακόστρωσης της νησίδας καθώς και την κατασκευή πεζοδρομίου με πλακόστρωση κατά μήκος της περίφραξης του Θεάτρου Γης και αντικατάσταση των κατεστραμμένων κιγκλιδωμάτων.

Το κόστος των εργασιών δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ με την ολοκλήρωση τους θα αναβαθμίσουν την αισθητική της περιοχής, θα αναμορφώσουν μια από τις κυρίες εισόδους της πόλης και θα διευκολύνουν την πρόσβαση των θεατών στο Θέατρο Γης, από την είσοδο της οδού Κατσιμίδη. «Στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου και με την εξασφάλιση ευγενικής χορηγίας ολοκληρώνουμε το έργο σε μία από τις βασικές εισόδους και εξόδους της πόλης. Ζητούμε συγνώμη από τους οδηγούς για την ολιγοήμερη ταλαιπωρία. Η παρέμβασή μας στο τμήμα της οδού Κατσιμίδη, όπου παλαιότερα δεν είχε δοθεί η δέουσα φροντίδα, αποτελεί ένα από τα μικρά, αλλά ουσιαστικά βήματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας της πόλης» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πριν από την έναρξη των εργασιών ο χώρος είχε αποψιλωθεί από τα αγριόχορτα για λόγους αισθητικής και ασφαλείας του περιαστικού δάσους, ενώ αποξηλώθηκαν παλιές πινακίδες που παρέμεναν στο χώρο από την εποχή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 1997 και δεν εξυπηρετούσαν πλέον καμία σκοπιμότητα.

Σε όλο το μήκος της οδού που πραγματοποιούνται εργασίες αναμόρφωσης, θα φυτευτούν περίπου 400 πικροδάφνες και φυτά εδαφοκάλυψης, 100 περίπου δένδρα (κυπαρίσσια κ.α) και θα εγκατασταθεί αρδευτικό σύστημα.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign