You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Έλληνας ποδηλάτης θα διανύσει 60.000 χλμ μεταφέροντας το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014

Ο «ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟ 2014»

Με στόχο τη συμμετοχή των νέων της Ευρώπης και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων «προκειμένου να συνδιαμορφωθεί το δικό τους αύριο» στις δράσεις της Θεσσαλονίκης «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014», ξεκίνησε στις 26 Δεκεμβρίου, στις 17:30, από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο 40χρονος ποδηλάτης Γρηγόρης Βερροιώτης για το μεγάλο ταξίδι του μέχρι το Ατλαντικό και τη Μαύρη Θάλασσα.
Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών, ο 40χρονος ποδηλάτης θα μεταφέρει το μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014.
Ταξιδεύοντας με ενεργειακό ποδήλατο, με σύνθημα “Η ζωή είναι ωραία” κι έχοντας στη φαρέτρα του το τρίπτυχο “Συνεργασία- Διάλογος -Ανάπτυξη”, θα διανύσει περισσότερα από 60.000 χιλιόμετρα, από τον Ατλαντικό στη Μαύρη Θάλασσα και από την Μεσόγειο στα παγωμένα Φιόρδ.
Ο Γρηγόρης Βερροιώτης θα ταξιδέψει για 2 χρόνια, θα επισκεφτεί 22 χώρες, 368 Δήμους, 142 περιφέρειες και θα συναντηθεί με 2.760 Οργανισμούς και ενώσεις πολιτών.
Το οδοιπορικό του θα φτάνει σε οθόνες και δέκτες όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εγχείρημά του, χάρη σε απευθείας αναμεταδόσεις ανοικτής ροής και απομακρυσμένης διαδικτυακής διαχείρισης. Τέσσερα θεματικά Multilingual Web Radio (για τον Πολιτισμό, την Υγεία & την Επιστήμη, τον Εθελοντισμό και τα Δίκτυα, την Παιδεία και την Ομογένεια) και μια Web TV που θα αναμεταδίδει ό,τι βλέπει και ό,τι συμβαίνει στο δρόμο του – πανοραμικά και κατευθυνόμενα – χάρη σε ενσωματωμένες στο ποδήλατό του Web Cams και αισθητήρες, αποτελούν τα απαραίτητα εργαλεία για την κατά πόδας παρακολούθηση της προσπάθειας του Γρηγόρη Βερροιώτη. Έτσι, ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να είναι «συνεπιβάτης» και συνοδοιπόρος του, αφού θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει μαζί του έστω και εικονικά, βιώνοντας τις ίδιες εμπειρίες μέσα από το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα.

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign