You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Εθελοντική αιμοδοσία στο ΑΠΘ

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ. διοργανώνει τις φθινοπωρινές ημέρες αιμοδοσίας. Μετά την επιτυχία της εαρινής αιμοδοσίας του 2011, η Επιτροπή αποφάσισε τη διεύρυνση της διαδικασίας σε 4 ημέρες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ., Καθηγητή Ιατρικής Αλέξη Μπένο «Την κρίσιμη περίοδο που ζούμε είναι απαραίτητο να αντισταθούμε απέναντι στη βαρβαρότητα, τον ατομισμό και τη χυδαιότητα που σύντομα θα μας οδηγήσουν στον κανιβαλισμό. Απέναντι στο σκοταδισμό αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιτάξουμε τις πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η μόνη διαδικασία με την οποία οι υπηρεσίες υγείας προμηθεύονται τις απαραίτητες φιάλες αίματος για να καλύψουν τις ανάγκες των πασχόντων συνανθρώπων μας».

Σύμφωνα με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ., οι ανάγκες στη χώρα μας είναι πάνω από 600.000 μονάδες αίματος, κάθε χρόνο. Αν το 10% του ενεργού πληθυσμού γίνει τακτικός αιμοδότης, δίνει δηλαδή 2-3 φορές κάθε χρόνο αίμα, θα είναι δυνατή η ουσιαστική κάλυψη των αναγκών μας.

Η Πανεπιστημιακή κοινότητα έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη διαδικασία αυτή. Το ακαδημαϊκό περιβάλλον προάγει την κριτική σκέψη, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη δράση χωρίς υστεροβουλία.

Με την ουσιαστική συμμετοχή μας στην αιμοδοσία στέλνουμε και ένα συμβολικό μήνυμα αντίστασης και αλληλεγγύης!!!!

Ακολουθεί το πρόγραμμα της Αιμοδοσίας.

30 Νοεμβρίου 2011, Αίθουσα τελετών, κτίριο Διοίκησης Α.Π.Θ., ώρες 9:00-12:00
1 Δεκεμβρίου 2011, Αίθουσα τελετών, κτίριο Διοίκησης Α.Π.Θ., ώρες 9:00-12:00
5 Δεκεμβρίου 2011, Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο (Γ’ Σεπτεμβρίου), ώρες 17:00–19:30
8 Δεκεμβρίου 2011, Αίθουσα τελετών, κτίριο Διοίκησης Α.Π.Θ., ώρες 9:00-12:00
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign