You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Έκθεση φοιτητών ΑΠΘ για μια διαφορετική Θεσσαλονίκη

ΕΚΘΕΣΗ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ: 13+9 ΑΣΤΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Φοιτητές σχεδιάζουν πλατείες, δρόμους, πεζόδρομους, ρέματα, αυλές, δώματα, αστικά περίπτερα, ακάλυπτους, αυλές, διαδρομές για την καθημερινότητα της πόλης και εκθέτουν τα έργα τους σε χώρους της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων.

Το σύνολο των προτάσεων που προέκυψαν από τα δύο φοιτητικά εργαστήρια του ΑΠΘ «Από το εικονικό στο εφικτό» και «Μεταβατικοί Τόποι», με θέμα την διεκδίκηση μιας διαφορετικής καθημερινότητας στις γειτονιές της πόλης, παρουσιάζεται στην έκθεση «13+9 αστικά στιγμιότυπα: έκθεση δύο εργαστηρίων».

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που συνδιοργανώνει η Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ και κίνηση πολιτών «η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, ώρα 20:00, στο φουαγιέ του Κέντρου Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αγγελάκη 13) .

Η έκθεση παρουσιάζει το σύνολο των προτάσεων που προέκυψαν από δύο φοιτητικά εργαστήρια, με θέμα την διεκδίκηση μιας διαφορετικής καθημερινότητας στις γειτονιές της πόλης:

- Το εργαστήριο Από το εικονικό στο εφικτό οργανώθηκε από μέλη του Τομέα Πολεοδομίας (Α. Γερόλυμπου, Ε. Αθανασίου, Χ. Χριστοδούλου) του Τμήματος Αρχιτεκτόνων και του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης (Α. Παπαγιαννάκης, Α. Βιτοπούλου) της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και από την κίνηση Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς (Α. Λαζαρίδου, Π. Λαζαρίδης) του περιοδικού Παράλλαξη.

- Το εξαμηνιαίο εργαστήριο Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού Μεταβατικοί Τόποι εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διπλώματος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ. Υπεύθυνες του εργαστηρίου είναι η Αλέκα Αλεξοπούλου και η Σάσα Λαδά.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.


thessnews.gr - Designed by SimplexDesign