You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ανοιχτή επιστολή Ζορπίδη: «αλαζόνες οι πολιτικοί μας»

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά για τις πολιτικές εξελίξεις απέστειλε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης. 

Η επιστολή: 

«Η συνεχής πολιτική αστάθεια έχει επιδεινώσει το οικονομικό περιβάλλον. Οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν με την έρευνα του ΙΟΒΕ, η οποία κατέγραψε την δραματική πτώση και επιδείνωση του οικονομικού κλίματος της χώρας. Εκφράζουμε την λύπη μας γιατί επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις που πολλές φορές έχουμε επισημάνει προς κάθε κατεύθυνση. 

Το λυπηρότερο και σοβαρότερο, όμως που διαπιστώνουμε είναι ότι επικρατεί αναξιοπιστία και ανακολουθία στον πολιτικό λόγο. Η χώρα δεν είναι ούτε σκακιέρα, ούτε τραπέζι χαρτοπαικτικής λέσχης για να γίνονται ματ και μπλόφες. Η επιχειρηματικότητα και ο επαγγελματικός κόσμος έχουν ανάγκη από ένα σταθερό περιβάλλον που δυστυχώς με το θέατρο του παραλόγου, στο οποίο είμαστε θεατές, ώθησε την κατάσταση ένα βήμα, μετά τον γκρεμό. Το κακό είναι ότι η αλαζονεία δεν αφήνει τους πολιτικούς μας να κάνουν χρήση της απλής λογικής και να πράξουν τα αυτονόητα. Επιτέλους, δεν έχουμε ανάγκη από τέτοιους σωτήρες. Αυτό δεν είναι διαπίστωση, είναι κραυγή απόγνωσης και αγωνίας».

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign