You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Σακούλες ανακύκλωσης σε κάθε πόρτα στέλνει ο Δήμος

Σακούλες ανακύκλωσης πόρτα-πόρτα στέλνει ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης, μαζί με σχετικό φυλλάδιο οδηγιών καθώς και επιστολή του, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να παρακινήσει τους κατοίκους της πόλης να προχωρήσουν πιο συστηματικά σε ανακύκλωση συσκευασιών:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξεκινάει ένα νέο συστηματικό και οργανωμένο πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευασιών, σε μια προσπάθεια δραστικής βελτίωσης της Καθαριότητας στην πόλη.

Με την Ανακύκλωση μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων. Περισσότερο από το 60% των σκουπιδιών μας μπορούν να ανακυκλωθούν, δηλαδή να ξαναχρησιμοποιηθεί η πρώτη ύλη από την οποία είναι κατασκευασμένα για την κατασκευή νέων αντικειμένων.

Η συσκευασία του γάλατος, των αναψυκτικών, της κάθε είδους κονσέρβας, οι χάρτινες συσκευασίες αλλά και κάθε είδους έντυπα, μπορούν να ανακυκλωθούν.

Έτσι, διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα οργανικά, καταφέρνουμε να μειώσουμε το κόστος της αποκομιδής των απορριμμάτων, να βελτιώσουμε την υπηρεσία της αποκομιδής, αλλά και να διασφαλίσουμε, ακόμη καί να επιμηκύνουμε, τον χρόνο ζωής του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, αφού λιγότερα οργανικά σκουπίδια καταλήγουν εκεί για ταφή.

Με την Ανακύκλωση, επίσης, προσφέρουμε σημαντικότατες υπηρεσίες στο περιβάλλον.
Ανακυκλώνοντας υλικά, όπως το χαρτί, το γυαλί, το αλουμίνιο και το σίδερο, δεν ξοδεύουμε αυτούς τους πόρους αλόγιστα.

Γι' αυτό, αγαπητοί συμπολίτες, σας καλώ όλους και όλες να μετάσχετε ενεργά στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης του. Δήμου Θεσσαλονίκης να μπείτε στον κόπο να διαχωρίζετε τα απορρίμματα σας σε ανακυκλώσιμα και οργανικά, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην βελτίωση της καθημερινότητας μας. Η καθαριότητα της πόλης μας ουσιαστικό κομμάτι της οποίας είναι η Ανακύκλωση, είναι αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά και υπόθεση όλων μας. Καμία προσπάθεια του Δήμου δεν μπορεί να έχει επιτυχία, χωρίς την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Σας καλώ, λοιπόν, να αγαπήσουμε πάλι την πόλη μας. Να αποδείξουμε όλοι μαζί, έμπρακτα, ότι την αγαπάμε και την περιποιούμαστε.

Η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να γίνει πρότυπη πόλη στη διαχείριση απορριμμάτων, εάν όλοι μαζί το θελήσουμε και το κάνουμε πράξη.

Γιάννης Μπουτάρης

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign