You Are Here: Home - 1 , ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Μπουτάρης: «Καμία ανοχή στην ανεξέλεγκτη αφισορύπανση!»

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη αφισορύπανση. Από δω και πέρα δεν θα δείξουμε καμία ανοχή!» Αυτή η δήλωση του Δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη, που κυριάρχησε στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου για το μείζον αυτό πρόβλημα, προσδίδει το στίγμα της Διοίκησης του Δήμου σε ότι αφορά την προστασία της αισθητικής της πόλης και τη διατήρηση της νομιμότητας. Μεταξύ των προθέσεων της Δημοτικής Αρχής είναι και η ενεργοποίηση του Κανονισμού Καθαριότητας, όπου προβλέπονται πρόστιμα ύψους έως και 6.000 ευρώ για περιπτώσεις αφισοκολλήσεων, αναρτήσεων διαφημιστικών πινακίδων (μπάνερς), ρύπανσης από φέιγ βολάν, κ.α.
Παρόντες στη Συνέντευξη Τύπου ήταν ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάϊ Καπόν, ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς και ο Γιώργος Γεωργιάδης, ιδιοκτήτης του Πολυχώρου Πολιτισμού «Block 33» και εκπρόσωπος της Konnektiva (αποτελεί συσπείρωση των πέντε συναυλιακών χώρων: «Block 33”, «Principal”, “8ball”, “Μύλος» και “Γαια live”).
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη δεν θα υπάρχει πλέον καμία ανοχή για την παράνομη αφισοκόλληση, ύστερα από ένα 4μηνο διαβουλεύσεων και κήρυξης ενός ιδιότυπου moratorium, που εφαρμόστηκε έως ότου δοθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο πρόβλημα.
Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάϊ Καπόν τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν μια σειρά συσκέψεων στο γραφείο του και ύστερα από διεξοδικό διάλογο και με την συναίνεση των φορέων αποφασίστηκαν τα εξής :
-Καθορισμός είκοσι δύο θέσεων σε κοινόχρηστους χώρους από το Δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να τοποθετηθούν ειδικά διαμορφωμένα διαφημιστικά πλαίσια. Ήδη έγινε μελέτη από τη Διεύθυνση Μελετών Αρχιτεκτονικών Έργων για τον καθορισμό των θέσεων αυτών σε διάφορα σημεία της πόλης για την τοποθέτηση αφισών και έχουν ήδη αποσταλεί στην Ε.ΠΑ.Ε. (Επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου)προκειμένου να εγκριθούν.
-Δημιουργία Μητρώου με τους φορείς που θα χρησιμοποιούν τα διαφημιστικά πλαίσια προκειμένου να γίνεται σωστή διαχείριση.
-Δυνατότητα προβολής πολιτικών εκδηλώσεων μέσω TV 100 και του FM100.
Ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς επισήμανε την αναγκαιότητα ενεργοποίησης του Κανονισμού Καθαριότητας, για την επιβολή προστίμων ύψους έως και 6.000 ευρώ για περιπτώσεις αφισοκολλήσεων και γενικότερα ρύπανσης της πόλης με αναρτήσεις διαφημιστικών πινακίδων (μπάνερς), ρύπανσης των κάδων καθαριότητας με αφίσες, τοποθέτηση αεροπανό και διαφημιστικά ταμπλό καθώς και ρύπανση από φέιγ βολάν. Επισήμανε το κόστος που συνεπάγεται η επιπλέον φροντίδα από πλευράς των υπηρεσιών Καθαριότητας της απομάκρυνσης των παράνομων αφισών από κάδους και λοιπά στοιχεία αστικού εξοπλισμού. Πρόσθεσε ότι στο εξής οι επόπτες Καθαριότητας θα είναι εξοπλισμένοι με τριπλότυπα για να κόβουν κλίσεις για αφισορύπανση.
Τέλος ο Γιώργος Γεωργιάδης ανέφερε :
«Η προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Εμείς συμμετέχουμε σ΄ αυτήν δυναμικά, θέλουμε μια πόλη αισθητικά αναβαθμισμένη και είμαστε υποχρεωμένοι να συζητούμε με τη Δημοτική Αρχή για να βρούμε λύσεις σε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ασχολούμαστε με την πολιτιστική επιχειρηματικότητα και μέσα από αυτήν στηρίζουμε την αγορά, τονώνουμε την κίνηση, συμβάλουμε στην τουριστική ανάπτυξη και αμβλύνουμε την ανεργία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής του Νομοθετικού πλαισίου για την ευταξία της πόλης, η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011, σύσκεψη με τις νεολαίες των πολιτικών κομμάτων, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ν.Δ., Κ.Κ.Ε. και Οικολόγων-Πρασίνων, για το θέμα τις αφισορύπανσης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία είχε διερευνητικό χαρακτήρα, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης τόνισαν με έμφαση ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει τη διάθεση να βοηθήσει τη διακίνηση των ιδεών, αλλά και την απαίτηση από όλους και ιδίως από τις νεολαίες των πολιτικών κομμάτων και των φοιτητικών παρατάξεων να προστατεύσουν την αισθητική της πόλης και την ευταξία των κοινόχρηστων χώρων.

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign