You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Η δήλωση του Τζιτζικώστα για τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Δήλωση για τη συγκέντρωση υψηλού αριθμού αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε από την συγκέντρωση υψηλού αριθμού αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η αρμοδιότητα της παρακολούθησης της Ποιότητας της Αέριας Ρύπανσης μεταφέρθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την σύσταση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ από την αρχή του τρέχοντος έτους.
Όπως προκύπτει από το δίκτυο παρακολούθησης αέριας ρύπανσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τις τελευταίες ημέρες έχουν παρατηρηθεί υψηλές συγκεντρώσεις αιωρουμένων σωματιδίων, ιδιαίτερα στους σταθμούς Πανοράματος και Καλαμαριάς, όπως επίσης και σε μετρήσεις που έγιναν από το Δίκτυο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου επίσης εμφανίζονται υψηλές συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων.
Σύμφωνα με την εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, το φαινόμενο οφείλεται στην ύπαρξη «Θερμοκρασιακής Αναστροφής» στην περιοχή της Θεσσαλονίκης που συνέτεινε στον εγκλωβισμό των ρύπων και την αύξηση των συγκεντρώσεων. Όπως εκτιμάται από την ΕΜΥ το φαινόμενο θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη 22 Νοεμβρίου, ενώ από την Τετάρτη αναμένεται βελτίωση της κατάστασης
Υπό τις τρέχουσες συνθήκες δεν απαιτείται για την ώρα η λήψη έκτακτων μέτρων. Ειδικότερα όμως για σήμερα αύριο, ως μέσο πρόληψης, συνιστάται ο περιορισμός των περιττών μετακινήσεων και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες.
Οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβουν και είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που μπορεί να χρειαστούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign