You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Κ. Γκιουλέκας: «Με φοβικά σύνδρομα δεν μπορεί να προχωρήσει ο τόπος»

Αδιέξοδη χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ και τη δημοσιογράφο Έλλη Στάη, ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, τονίζοντας ότι ο τόπος «χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής και καθαρές λύσεις».

«Δύο χρόνια τώρα η χώρα βουλιάζει όλο και περισσότερο και οδηγείται στο χάος. Ο κ. Παπανδρέου, αφού θριαμβολόγησε για το κούρεμα του χρέους, κάτι που ο ίδιος και τα στελέχη της κυβέρνησης δαιμονοποιούσαν αρχικά, σήμερα θέτει στον λαό εκβιαστικά διλήμματα. Με φοβικά σύνδρομα, όμως, δεν μπορεί να προχωρήσει ο τόπος» ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας: «Μία πλέον αναξιόπιστη κυβέρνηση που δεν μπορεί να πείσει για την πολιτική της ούτε τα ίδια της τα στελέχη, πώς θα πείσει τον ελληνικό λαό;».

Τη θέση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι ο τόπος χρειάζεται καθαρές λύσεις και ότι οι εκλογές αποτελούν εθνική ανάγκη επανέλαβε ο Κ. Γκιουλέκας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» στους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Γ. Σαραντάκο.

«Σ’ αυτό το σταυροδρόμι που βρισκόμαστε θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε πώς φτάσαμε ως εδώ και να δούμε τι υπάρχει ως λύση. Όταν βλέπουμε τον κόσμο στα πρόθυρα μίας κοινωνικής έκρηξης η λύση είναι μόνο μία: Εκλογές» τόνισε.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τα σενάρια παραίτησης των βουλευτών της ΝΔ προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές ο βουλευτής, εκφράζοντας την προσωπική του εκτίμηση, είπε:

«Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη Δημοκρατία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσει κανείς να βγει ο τόπος από αυτό το τέλμα. Στον εκβιασμό του Γ. Παπανδρέου δεν απαντάμε με εκβιασμό».

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την πολιτική της ΝΔ εάν είναι η επόμενη κυβέρνηση, ο Κ. Γκιουλέκας τόνισε: «Αν πει κανείς ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις είναι βέβαιο ότι, σ’ αυτή την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, θα τον πάρουν με τις λεμονόκουπες. Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έχει μια ξεκάθαρη θέση. Από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα ακολουθεί απαρέγκλιτα μία συγκεκριμένη στρατηγική η οποία κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος» ανέφερε χαρακτηριστικά, δείχνοντας τον δρόμο της επαναδιαπραγμάτευσης, πάγια θέση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά που δικαιώνεται και βρίσκει και διεθνή απήχηση. «Yπάρχουν χώρες οι οποίες διαπραγματεύονται σκληρά τη θέση τους, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Δυστυχώς, η δική μας κυβέρνηση αντί να συναποφασίσει και να διαπραγματευτεί παρέλαβε το «πακέτο» με ό,τι αποφασίστηκε στο εξωτερικό και το έφερε στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο βουλευτής της ΝΔ επανέλαβε πως θεωρεί τον Γιώργο Παπανδρέου αριβίστα, αφού, όπως ανέφερε, «το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αγοράσει πολιτικό χρόνο». Τέλος, απαντώντας στα σενάρια συνεργασίας με άλλα κόμματα ξεκαθάρισε: «Δεν πιστεύω σε ευκαιριακές εκκλήσεις και συγκυριακές ομαδοποιήσεις κομμάτων στην πολιτική».
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign