You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κατεδαφίζονται επικίνδυνα κτίσματα κατά μήκος των βυζαντινών τειχών

Άρχισαν σήμερα το πρωί (Πέμπτη) 17 Νοεμβρίου 2011 οι εργασίες κατεδάφισης ακόμη τεσσάρων επικίνδυνων ρυμοτομούμενων αυθαίρετων κτισμάτων που εφάπτονται στα βυζαντινά τείχη από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε δέκα ημέρες με την απομάκρυνση των αδρανών υλικών.

Πρόκειται για ρυμοτομούμενα και αποζημιωθέντα κτίσματα, εντός χώρου πρασίνου, επί της οδού Επταπυργίου στην Άνω Πόλη, από την οδό Ακροπόλεως έως την οδό Παλαμήδου, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ομόφωνης γνωμοδότησης του τοπικού συμβουλίου Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ετοιμόρροπες αυτές κατασκευές κρίθηκε αναγκαίο να κατεδαφιστούν άμεσα για να μην κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα των περιοίκων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κατασκευών Αρχιτεκτονικών Έργων, η επιχείρηση κατεδάφισης, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Κατεδάφιση ρυμοτομούμενων κτισμάτων», και έχει στόχο την ανάδειξη των βυζαντινών αρχαιοτήτων, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης και έχει εκδοθεί από την αρμόδια Δ/νση Πολεοδομίας το σχετικό πρωτόκολλο της επιτροπής επικίνδυνων ετοιμόρροπων οικοδομών.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς και στην οδό Επταπυργίου, στην Άνω Πόλη, την επιχείρηση απομάκρυνσης των αυθαίρετων και επικίνδυνων κατασκευών που εφάπτονται στα βυζαντινά τείχη, σημεία που είναι από χρόνια χαρακτηρισμένα ως χώρος πρασίνου. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας, που άρχισε με εντατικούς ρυθμούς θα απελευθερώσει τον δημόσιο χώρο, θα αναδείξει τα μνημεία που αποτελούν σύμβολα για την ιστορία της πόλης και θα συμβάλλει στην ασφάλεια των περιοίκων», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign