You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου υπέγραψε την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες»

Την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες υπέγραψε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης κατά την πανηγυρική τελετή υπογραφής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Με την Υπογραφή της Χάρτας για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες, ο Δήμος μας αναλαμβάνει έναν σημαντικό ρόλο που αφορά στη διαχείριση προγραμμάτων και παρεμβάσεων που επαναπροσδιορίζουν τη θέση της γυναίκας στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον. Είναι πλέον ανάγκη να εφαρμοσθούν περισσότερα προγράμματα που να κατοχυρώνουν τα θεσμικά δικαιώματα και να διασφαλίζουν την ουσιαστική συμβολή των γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα στις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης.

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι ένας από τους 126 Δήμους που υπέγραψαν την Χάρτα, αναλαμβάνοντας δημόσια δέσμευση για την προώθηση της Αρχής της Ισότητας των Φύλων.

Συγκεκριμένα ο Δήμος δεσμεύεται να καταρτίσει ένα Σχέδιο Δράσης για ένταξη της Ισότητας των Φύλων, στο οποίο καθορίζονται οι προτεραιότητες, οι ενέργειες και τα μέσα για το σκοπό αυτό. Επιπλέον αναλαμβάνει να αναπτύξει σχέσεις με όλα τα όργανα και τους φορείς στην επικράτειά του, προκειμένου να προωθήσει την επίτευξη ουσιαστικής ισότητας στην πράξη.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign