You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ομιλία «Η ελληνική δημοσιονομική κρίση: μύθος και πραγματικότητα» στο ΑΠΘ

Η Επιτροπή Πολιτιστικής Πολιτικής διοργανώνει την τέταρτη ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας του Α.Π.Θ., Γιώργο Δουράκη, με τίτλο: «Η ελληνική δημοσιονομική κρίση: μύθος και πραγματικότητα», τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο ΙΙΙ του ΚΕ.Δ.Ε.Α.

Η θεματική διάρθρωση της ομιλίας είναι:

-Από το διαρθρωτικό δημοσιονομικό πρόβλημα των τελευταίων δεκαετιών στην ανοιχτή και ανεξέλεγκτη δημοσιονομική κρίση: τι ακριβώς συνέβη στα τέλη του μοιραίου 2009;

-Ο μύθος του υπερδιογκωμένου και αδηφάγου κράτους: άλλο πράγμα μεγάλο δημόσιο έλλειμμα και χρέος και άλλο πράγμα μεγάλος δημόσιος τομέας.

-Η Ελλάδα θύμα ή υπαίτια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης;

-Η οδυνηρή εμπλοκή στα γρανάζια ενός ατέρμονου Μνημονίου: δάνεια για την εξόφληση των πιστωτών, όχι για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

-Το μεγάλο παράδοξο(;) της πολιτικής του Μνημονίου: η λιτότητα (ή «εσωτερική υποτίμηση» για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί) αυξάνει την ύφεση και το… χρέος!

-Το δίλλημα «ευρώ ή δραχμή» και τα συζητούμενα σενάρια χρεοκοπίας.

Η εκδήλωση απευθύνεται στην πανεπιστημιακή κοινότητα και το ευρύ κοινό.

Πρόκειται για την τέταρτη ομιλία που εντάσσεται στη σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για την πανεπιστημιακή κοινότητα και το κοινό, με θέμα «Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και Οικονομικές Πολιτικές». Η σειρά απαρτίζεται από 5 εβδομαδιαίες ομιλίες από τον Επίκ. Καθηγητή Γ.Δουράκη πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και ώρες 19:00 με 21:00, στο Αμφιθέατρο ΙΙΙ του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Α.Π.Θ.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign