You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Συνεργασία ΑΠΘ με τον δήμο Καλαμαριάς

Μνημόνιο Συνεργασίας αποφασίστηκε να υπογράψουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Καλαμαριάς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011, στην Πρυτανεία του Α.Π.Θ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, η Αντιπρύτανις Έρευνας, Καθηγήτρια Σοφία Κουίδου – Ανδρέου και οι πέντε Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Αγγελική Τσαπακίδου, Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Γιάννης Μακαντάσης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, Νίκος Ζαχαριάδης, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Κυριακή Μπαλτατζή – Φοροπούλου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης.

Η Συνεργασία του Α.Π.Θ. και του Δήμου Καλαμαριάς θα γίνει στους ακόλουθους τομείς :

-Αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης μέσω της ανάπτυξης σε θέματα τουρισμού και περιβαλλοντικής διαχείρισης.

-Κυκλοφοριακό πρόβλημα. Μελέτη - Προτάσεις αντιμετώπισης από συγκοινωνιολόγους του Α.Π.Θ.

-Περίθαλψη αδέσποτων ζώων: Συμμετοχή Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. έως ότου ολοκληρωθεί η ανέγερση κυνοκομείου στην Καλαμαριά.

-Αντιμετώπιση προβλήματος ναρκωτικών με την υποστήριξη ομάδας ψυχολόγων του Α.Π.Θ. και του Προγράμματος Αυτοβοήθειας.

-Χαρτογράφηση κοινωνικών αναγκών.

-Ανακύκλωση και Διαχείριση αποβλήτων. Ενίσχυση της υπάρχουσας συνεργασίας με το Α.Π.Θ. με απώτερο στόχο την ηλεκτρονική διαχείριση των αποβλήτων.

-Ανάπτυξη πρασίνου με την καθοδήγηση των Σχολών Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και Γεωπονικής του Α.Π.Θ.

-Πολιτισμός. Προτάσεις στενότερης συνεργασίας με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με απώτερο στόχο την πολιτισμική ενοποίηση του Νομού.

-Παιδεία. Λειτουργία Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Καλαμαριά, στο πνεύμα της Δια Βίου Μάθησης, με καταρτισμένο πρόγραμμα γενικής εκπαίδευσης, υπό την επίβλεψη του Α.Π.Θ. και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των δημοτών Καλαμαριάς.

-Ανασκαφή στον Αρχαιολογικό χώρο στο Στρατόπεδο Κόδρα

-Υποβοήθηση και ανάπτυξη της πρωτοβουλίας εξωσχολικών δραστηριοτήτων για τους νέους του Δήμου Καλαμαριάς, μέσω απασχόλησης φοιτητών του ΤΕΦΑΑ, της Σχολής Καλών Τεχνών και πολλών άλλων Σχολών και Τμημάτων του πανεπιστήμιου.

Η Υπογραφή Μνημονίου μεταξύ του Α.Π.Θ. και του Δήμου Καλαμαριάς θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2012.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign