You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Εκδήλωση αύριο με θέμα γονιδιακές καινοτομίες στην αγροτοδιατροφή

«ΓΟΝΙΔΙΑΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΗ
& ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΟΙΡΟΥ»

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αγροβιοτεχνολογίας (ΙΝΑ) του ΕΚΕΤΑ καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο επιστημονικός υπεύθυνος του διακρατικού έργου QUBIC δρ Αναγνώστης Αργυρίου σας προσκαλούν σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «Εισαγωγή των γονιδιακών καινοτομιών στην αγροτοδιατροφή- Το αναπτυξιακό παράδειγμα του ελληνικού μαύρου χοίρου», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22/11/2011, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΜΘ, Στρ. Καλλάρη 5).

Το έργο «QUBIC - Animal Breeding: Quality Biodiversity Innovation Competitiveness» στοχεύει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας των ζώων, το φυσικό τους περιβάλλον και τον τόπο καταγωγής τους, και την προώθηση της βιώσιμης κτηνοτροφικής παραγωγής σε περιοχές στις οποίες η παραγωγή επεξεργασμένων προϊόντων κρέατος αποτελεί σημαντικό κλάδο δραστηριότητας παραδοσιακά.

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από 7 εταίρους οι οποίοι προέρχονται από τις εξής χώρες: Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, και το Ινστιτούτο Αγροβιοτεχνολογίας (ΙΝΑ) του ΕΚΕΤΑ ως μοναδικό Έλληνα εταίρο. Επικεφαλής εταίρος είναι η Περιφέρεια Σικελίας – τμήμα γεωργίας και αγροτικής παραγωγής.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Στόχου 3 - Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας MED 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Τεχνικός σύμβουλος του ΙΝΑ – ΕΚΕΤΑ για την υλοποίηση του διακρατικού έργου QUBIC είναι η εταιρία ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign