You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Τρόπους για να παραμείνει σε λειτουργία η Πειραματική Σκηνή αναζητά η αντιδημαρχία Πολιτισμού

Χθες, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου του 2011, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, είχε συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή και ιδρυτικό μέλος της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης», Νικηφόρο Παπανδρέου.
Στην συζήτηση που ακολούθησε, αναζητήθηκαν τρόποι, ώστε να αποτραπεί η αναστολή λειτουργίας του ιστορικού θεατρικού οργανισμού, που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην πολιτιστική ζωή της Βόρειας Ελλάδας, στα 32 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του.
Όπως δήλωσε, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Πέγκας, «ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, θα κάνουν ότι είναι εφικτό, μέσα στα όρια των δυνατοτήτων και της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας, ώστε να ενισχύσουν την συγκεκριμένη θεατρική σκηνή. Η προσπάθεια αυτή θα εντάσσεται σε ένα πλαίσιο ευρύτερης στήριξης της θεατρικής παραγωγής και των θεατρικών ομάδων της Θεσσαλονίκης».
Ο κ. Παπανδρέου, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο για το ενδιαφέρον του και υπογράμμισε ότι η ευαισθησία που εκδηλώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε δύσκολους καιρούς, για την θεατρική δημιουργία στην πόλη, αποτελεί λόγο γενικότερης αισιοδοξίας.
Αύριο, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη συνάντηση των δύο ανδρών, στις 12:00 μ. μ. στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign