You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - «Ημέρες Βιβλιοθηκών» από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Ημέρες Βιβλιοθηκών
10/10 – 25/11/2011

Με οκτώ εκδηλώσεις, στις βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, το αφιέρωμα «Ημέρες Βιβλιοθηκών», που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού.

Οι πέντε πρώτες εκδηλώσεις, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ημέρες γεύσης στις βιβλιοθήκες» και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που θα βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16:00 / ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (Εθνικής Αμύνης 27)
«Μαγειρέψετε την κρίση με την Αλεξία Αλεξιάδου»
Η Αλεξία Αλεξιάδου παρουσιάζει το βιβλίο της «Νέα Κουζίνα», μιλάει για τις νέες διατροφικές συνήθειες που έχουν διαμορφωθεί εν μέσω της κρίσης και δίνει συμβουλές για φτηνά, υγιεινά και γρήγορα γεύματα.

18:00 / ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ ( Γρηγορίου Κολωνιάρη 23)
«Αμπέλι, σταφυλάκι και γλυκό κρασάκι»
Η συγγραφέας και παιδαγωγός Άντα Φωτοπούλου αφηγείται στα παιδιά τις ιστορίες της για το αμπέλι και το κρασί. Στο τέλος γεύονται όλοι μαζί τα γλυκονόστιμα του τρύγου και γίνονται για λίγο μικροί αμπελουργοί και οινολόγοι.

18:00 / ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Γ. Βαφόπουλου 3)
«Διαγωνισμός Chef της γειτονιάς με την γευσιγνώστρια Κική Εμμανουηλίδου»
Η Κική Εμμανουηλίδου θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Οικογενειακά γεύματα με 5 ευρώ» και θα δώσει μαγειρικές συμβουλές. Στην συνέχεια, μαζί με τον Γιώργο Νιώτη, executive chef και αντιπρόεδρο της λέσχης αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας, θα δοκιμάσουν τα φαγητά που θα φέρουν οι νοικοκυρές της περιοχής και θα ανακηρύξουν τον Chef της γειτονιάς.

18:00 / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ (Κρίσπου 7)
«Μαθήματα μαγειρικής με την Στέλλα Σπανού»
Η Στέλλα Σπανού, chef της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδας, συγγραφέας και φωτογράφος γαστρονομίας, θα παρουσιάσει το βραβευμένο βιβλίο της «Καβάλας Γεύσης. Στη συνέχεια, μαζί με τον Παναγιώτη Καραφουλίδη, executive chef και μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας, θα δοκιμάσουν τοπικές σπεσιαλιτέ που μαγειρεύουν νοικοκυρές της περιοχής και θα ανακηρύξουν τον Chef της γειτονιάς.

18:00 / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ (Κωνσταντινουπόλεως 40)
«Food Therapy: Συνταγές για σώμα και πνεύμα»
Η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος δρ. Κωνσταντίνα Καρασούλη και οι εκδόσεις «ΑΡΧΕΤΥΠΟ» δίνουν απλές και έξυπνες συμβουλές, για μια σωστή διατροφή που θα αντικατοπτρίζεται στον ψυχισμό και την σωματική μας κατάσταση.
Παράλληλα, για την ίδια ημέρα, το αφιέρωμα «Ημέρες Βιβλιοθηκών», φιλοξενεί στο κεντρικό του πρόγραμμα, τρεις ακόμη εκδηλώσεις.

18:00 / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ (Αμοργού 29)
«Ράψτο μόνος σου»
Η Ελένη Χασιώτη, αφήνει για λίγο το ατελιέ της και αναλαμβάνει να συνδυάσει την ραπτική τέχνη με την αγάπη για το βιβλίο, δείχνοντας μας πώς να φτιάξουμε μόνοι μας σελιδοδείκτες και μολυβοθήκες.

18:00 / ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ ( Γρηγορίου Κολωνιάρη 23)
«Workshop Comix»
Μέλη της σχολής «Comink» οργανώνουν ένα εργαστήριο, στο οποίο θα αποκαλύψουν τα μυστικά του κόμιξ και θα ενθαρρύνουν τους επισκέπτες της εκδήλωσης να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες, με την χρήση της συγκεκριμένης τεχνικής.

20:00 / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 40 ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ (Χατζησίρου & Πηλειάδη 1)
«Το βιβλίο στον κινηματογράφο»
Προβολή της ταινίας «Ανώνυμη: Το απαγορευμένο ημερολόγιο», βασισμένη στην αληθινή ιστορία της δημοσιογράφου Martha Hillers, στο Βερολίνο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, από το βιβλίο «A woman in Berlin». Μετά το τέλος της ταινίας, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση του κοινού με τον κριτικό κινηματογράφου, Τάσο Θεοδωρόπουλο.

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign