You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Χριστουγεννιάτικο «δώρο υγείας» σε 200 παιδιά ΡΟΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ 200 ΤΣΙΓΓΑΝΟΠΟΥΛΑ
για 4η χρονιά 20 γιατροί κοντά στα παιδιά των ΡΟΜΑ

Παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, του Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα, του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Στάθη Λαφαζανίδη και του Ε.Α Γενικού Αστυνομικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγου κ. Στέργιου Αποστολίδη πραγματοποιήθηκε χθες για 4η χρονιά η εκστρατεία υγείας στον Δενδροπόταμο.
Συγκεκριμένα «Χριστουγεννιάτικο δώρο ΥΓΕΙΑΣ» στα Τσιγγανόπουλα χάρισε για 4η χρονιά η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία & Προαγωγής Υγείας Βορείου Ελλάδος, με τη συνεργασία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα 20 γιατροί αλλά και φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ επισκέφθηκαν τον Δενδροπόταμο και στον υπόγειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου εξέτασαν, εμβολίασαν, συμβούλευσαν περισσότερα από 200 Τσιγγανόπουλα στα οποία μοίρασαν ενημερωτικό υλικό, παιγνίδια και δώρα σε μια προσπάθεια προαγωγής της υγείας σ’ αυτήν την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.
Παιδίατροι, Οφθαλμίατροι, Οδοντίατροι, Νοσηλεύτριες και Μαίες, με επικεφαλής την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας κ. Σοφία Καραγιαννοπούλου μετέτρεψαν και φέτος την αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου - σε πολυιατρείο παρέχοντας κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα παιδιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΩΡΕΑ των εμβολίων για ηπατίτιδα, μηνιγγίτιδα, ιλαρά και ανεμοβλογιά, θα γίνει φέτος από ΔΣ της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών, την οποία ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ το ΔΣ της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας & Προαγωγής Υγείας Βορείου Ελλάδος,
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβας ευλόγησε την ιατρική ομάδα για το έργο της, ευχόμενος να αποτελέσει παράδειγμα και σε άλλους φορείς γιατί μόνο με την αλληλεγγύη θα μπορέσουμε να βγούμε νικητές από την κρίση που βιώνουμε.
Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης συνεχάρει τους γιατρούς που ανταποκρίνονται στην προσπάθεια βελτίωσης της υγείας και της ποιότητας ζωής των παιδιών των ΡΟΜΑ, τονίζοντας ότι η συνεργασία, ο εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη στις μέρες μας είναι πολύτιμη για όποιον χρειάζεται τη βοήθειά μας.
Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμμετέχει στηρίζοντας το έργο του Συνδημότη μας Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα και της Μητροπόλεως Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign