You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Νέα αποξήλωση περιπτέρου στην οδό Ίωνος Δραγούμη

Με την αποξήλωση ενός ακόμη περιπτέρου συνεχίζεται η επιχείρηση της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας για την απελευθέρωση ζωτικού κοινόχρηστου χώρου και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών στο ιστορικό κέντρο και άλλα σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας, θα προχωρήσουν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 8:00 π.μ. στην αποξήλωση περιπτέρου στην οδό Ίωνος Δραγούμη 15.

Η αποξήλωση γίνεται σε εφαρμογή σχετικής απόφασης Δημάρχου βάσει της οποίας καταργείται επίσης οριστικά η θέση του σχολάζοντος κλειστού περιπτέρου στη συγκεκριμένη οδό. Η υπόθεση αποξήλωσης του συγκεκριμένου περιπτέρου, όπως και των προηγουμένων που έχουν αποξηλωθεί, εξετάστηκαν προηγουμένως από την Επιτροπή Περιπτέρων καθώς και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η κατάργηση των θέσεών τους, αποφασίστηκε προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των πεζών και να επιλυθούν τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα των πεζοδρομίων και η μικρή απόσταση των περιπτέρων από τοίχους παρακείμενων οικοδομών.

Επίσης σε όλες τις περιπτώσεις οι δικαιούχοι των περιπτέρων, είτε απεβίωσαν, είτε αποχώρησαν οικειοθελώς διότι έκριναν τις θέσεις οικονομικά άγονες και μη βιώσιμες.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign