You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Διεθνές Συμπόσιο «Βυζάντιο και Αραβικός κόσμος: Συνάντηση Πολιτισμών» στο ΑΠΘ

Διεθνές Συμπόσιο, με τίτλο: «Βυζάντιο και Αραβικός κόσμος: Συνάντηση Πολιτισμών» διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, μέσω της πρωτοβουλίας «Θεσσαλονίκη, Σταυροδρόμι Πολιτισμών».

Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 9.30, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. Οι εργασίες του Συμποσίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011.

Το Συμπόσιο σκοπεύει σε μια υψηλού επιπέδου συνάντηση ειδικών με αντικειμενικό σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων πάνω στο ζήτημα της αλληλεπίδρασης του Βυζαντίου με τον Αραβικό κόσμο.

Οι λαοί της Μεσογείου, οι θρησκείες και οι πολιτισμοί τους συνυπήρξαν ιστορικά, αντάλλαξαν στοιχεία, προϊόντα και δέχθηκαν αμοιβαίες επιρροές. Η συνύπαρξη αυτή δεν ήταν μόνο ανταγωνιστική, όπως θέλει η παραδοσιακή ιστοριογραφία, αλλά και συμπληρωματική.

Η συνάντηση αυτή διέπεται από το σύγχρονο πνεύμα της ρεαλιστικής αναζήτησης των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των δύο κόσμων και επομένως συμβάλλει στην πληρέστερη εκτίμηση και, τελικά, μέσω της μελέτης του κοινού παρελθόντος στην περαιτέρω προσέγγιση και αλληλοκατανόηση των λαών της Μεσογείου.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign