You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ακόμη δύο εγκαταλελειμμένα περίπτερα απομάκρυνε ο Δήμος

ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΑΠΟΞΗΛΩΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ

Με την αποξήλωση δύο ακόμη εγκαταλειμμένων περιπτέρων ολοκληρώνεται η επιχείρηση της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων για την απομάκρυνση όλων των περιπτέρων, για τα οποία έχει εκδοθεί σχετική απόφαση, συνολικά 12 θέσεις, οι οποίες καταργούνται οριστικά.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης ζωτικού κοινόχρηστου χώρου και της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των πεζών στο ιστορικό κέντρο και άλλα σημεία της πόλης, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας, θα προχωρήσουν την Τρίτη 27-12-2011 και ώρα 8:30 το πρωί στην αποξήλωση δύο περιπτέρων στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως 112 & Κρήτης 13 – 15.
Οι δύο αποξηλώσεις -όπως και όσες έχουν προηγηθεί- συνεπάγονται και την οριστική κατάργηση της συγκεκριμένης θέσης του περιπτέρου στις παραπάνω οδούς. Οι υποθέσεις εξετάστηκαν προηγουμένως από την Επιτροπή Περιπτέρων καθώς και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η κατάργηση των θέσεών των εγκαταλειμμένων περιπτέρων, αποφασίστηκε προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των πεζών και να επιλυθούν τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα των πεζοδρομίων και η μικρή απόσταση των περιπτέρων από τοίχους παρακείμενων οικοδομών.
Επίσης σε όλες τις περιπτώσεις οι δικαιούχοι των περιπτέρων, είτε απεβίωσαν, είτε αποχώρησαν οικειοθελώς διότι έκριναν τις θέσεις οικονομικά άγονες και μη βιώσιμες.


thessnews.gr - Designed by SimplexDesign